Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 1. 2022 18:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 314 kJ / 792 kcal
Bílkoviny42,12 g
Tuky9,69 g
Vláknina44,80 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy113,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další recepty na www.varimebeztuku.blogspot.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 2. 2024 09:05

:-)<3:yes:Dýňovou polévku máme rádi , vařívám nezahuštěnou :-K

Dajda Dajda

7. 1. 2022 06:46

casino: Nekřtili, ale mísili. Slovo křtít zavání nepravostí, ale u nich to byl "způsob, který zvolili". Římané totiž vyráběli víno, které bylo mnohem silnější než to, které pijeme my dnes, proto ho mísili s vodou, aby nebyli v tom horkém podnebí neustále pod obraz.;-)

casino casino

7. 1. 2022 00:55

magdalenka:
Staří Římané křtili víno vodou a taky s tím neměli problém, že ;-)
Nastavování moukou je obvyklé, ale proč to dělat tady?
Běžně se uvařená dýně hokaido rozmixuje a posléze se podle zvyklostí doředí vodou. Stačí tedy přidat méně vody...
No a sypat mouku do horké polévky je taky OT :-(

magdalenka magdalenka

6. 1. 2022 22:24

casino: Toto je recept od Kocmax, ona má svoj spôsob taký, aký uvádza. Nemám s tým problém.

casino casino

6. 1. 2022 22:20

magdalenka:
Hokaido nevážím a polévku nezahušťuji.
Stačí "tyčák" :yes:
No a vy to děláte jak? :-)

magdalenka magdalenka

6. 1. 2022 21:58

casino: prečo zúfalec??? Je na každom, aký spôsob zvolí, nemyslíte?

casino casino

6. 1. 2022 21:08

No, další zoufalec který zahušťuje tuto polévku moukou... :-O

Kocmax Kocmax

6. 1. 2022 19:32

magdalenka: Klíčky dávám buď mungo, vojtěšku nebo pískavici. Ty se mě nejvíc osvědčily na nakličování, ale jinak myslím, že by byly dobré jakékoliv jiné klíčky.

Kocmax Kocmax

6. 1. 2022 19:26

magdalenka: Klíčky dávám až na talíř na hotovou polévku. Toho muškátového oříšku má být cca 1 g. Je to překlep, omlouvám se, hned to opravím. Vždycky tam nastrouhám zhruba 1/4 oříšku.

magdalenka magdalenka

6. 1. 2022 18:56

Prosím, aké klíčky dávaš do polievky? Nie je toho oriešku trochu veľa? Viem, že väčšia konzumácia môže spôsobiť žalúdočné problémy.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: dýně hokkaido, voda, mléko, mouka hladká, ořech muškátový, klíčky, bazalka čerstvá, sůl

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s muškátovým oříškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PXVA