Jak otevřít šroubovací víčko. Zavařovací sklenice s marmeládou či kompotem nebývá vždy snadné otevřít. Pomůže několik rad
Zavařovací sklenice, které mají šroubovací víčko, jdou občas velmi těžko otevřít, zvlášť pokud je dobře utáhneme při zavařování. Na otevírání lze použít několik jednoduchých postupů, které nám tuto činnost usnadní.
Jakmile začne dozrávat ovoce a narůstat zelenina, přijde na řadu zavařování. Sklenice se šroubovacími víčky nám tuto činnost velmi usnadní, odpadne pracné zavírání víček pomocí zavařovacích hlav - šroubovací víčko stačí pořádně utáhnout a máme hotovo.
Mohlo by vás zajímat
Snadné zavírání, ale ztížené otevírání
Potíž může nastat při otevírání - i když jeden drží a druhý se snaží víčkem pootočit, jde to těžko. O otevírání bychom se neměli snažit, pokud máme vlhké ruce, nebo je-li sklenice vlhká od vody, protože by nám sklenice prokluzovala. Naopak vše musí být suché - naše ruce i sklenice. Dokonce to půjde ještě lépe, když si nasadíme gumové rukavice nebo použijeme k přidržení utěrku.
Mohlo by vás zajímat
Jak si otevírání šroubovacích víček usnadnit
Můžeme vyzkoušet několik způsobů a používat ten, který nám bude vyhovovat nejvíce:
- Osvědčeným trikem je poklepat víčko uzavřené sklenice třeba dřevěnou paličkou, vařečkou či lžící. Otevírání by pak mělo jít bez velké námahy.
- Další možností je sklenici s víčkem nahřát - i tento postup nám pomůže.
- A velmi snadné a rychlé je lehce nadzvednout okraj víčka pomocí pevného nožíku a to tak, aby se pod víčko dostalo trochu vzduchu. Otevírání pak bude záležitostí chvilky, nicméně musíme být velmi opatrní, abychom se nožíkem nezranili.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 39 minutami
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové suflé
Přidáno před 12 hodinami
Vláčný koláč s jablky a povidly
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Přidáno před 16 hodinami
Cappuccino dort
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře