Roštěná na celeru
Roštěná na celeru je vynikající variantou tradičního pokrmu, kde šťavnaté plátky masa získávají jedinečnou chuť díky aromatickému celeru. Tento recept spojuje jemnost masa s výraznou zeleninovou chutí, což vytváří lahodnou a voňavou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,03 g |
| Tuky | 33,98 g |
| Vláknina | 16,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 254 mg |
| Sůl | 0,54 g |
| Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi plný hluboký talíř).
Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej, nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda.
Krok 4: Na cibuli vložíme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku.
Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody.
Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu.
Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou.
Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo.
Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 1 hodinou
Vínové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 15 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
Zelnak před 49 minutami
Pomalá kachna
dalibor57 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 12 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 13 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 15 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 16 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 16 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 18 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 20 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 20 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (138)