Jak připravit hlívu ústřičnou. Oblíbené recepty z královny mezi houbami
Hlíva ústřičná je považována za královnu mezi houbami. Není pochyb, že její zařazení do jídelníčku prospívá našemu zdraví a zlepšuje naši imunitu. Pěkné svěží trsy hlívy se hodí do mnoha jídel. Můžeme se nechat inspirovat nejoblíbenějšími recepty z našeho receptáře.
Populární hlíva ústřičná
Mohlo by vás zajímat
Polévky s hlívou ústřičnou
Oblíbené polévky s hlívou, někdy nazývané "falešné dršťkové", nás příjemně zahřejí během chladných dnů. Základem je často na oleji osmahnutá jemně nakrájená cibule. K cibulce přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Po chvíli přisypeme koření (i červenou papriku) a zalijeme vodou nebo vývarem. Polévku solíme až po změknutí hlív.
Guláše a omáčky s hlívou
Hlíva je ceněná na přípravu různých gulášů a omáček. Základ je stejný jako u polévek. Guláše podáváme buď s pečivem nebo s knedlíkem, rýží, bulgurem či těstovinami. Hlívu na paprice zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Pokrm dobře okořeníme.
Rychlá jídla s hlívou
Zapečené pokrmy s hlívou
Ochucenou a na nudličky nakrájenou hlívu můžeme zapékat v alobalu. Pokud ji budeme zapékat pouze krátce, společně se sýrem, tak ji, podle našeho receptu, nejprve opečeme na tuku s jarní cibulkou, česnekem a tymiánem. Zapečená hlíva se dobře hodí i k uvařeným těstovinám.
Hlíva na grilu nebo v trojobalu
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 12 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 13 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 14 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 20 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře