Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva ústřičná na grilu

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba marinování

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba marinování)

Marinované houby na grilu - to je výzva pro milovníky hub i grilování. Vyzkoušejte hlívu. To je houba mnoha “tváří”a způsobů využití v kuchyni. A grilování je jedním z naprosto tutových tipů na úpravu.

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie994 kJ /
238 kcal
Bílkoviny13,10 g
Tuky1,00 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z oleje, vína, soli a jemně pokrájené petrželky (bazalky) připravíme marinádu, do které naložíme očistěnou hlívu, zbavenou nožiček. Krok 2: Necháme 1 hodinu marinovat a grilujeme cca 8-10 minut. Krok 3: Na talířích dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně osolíme.

TIP: Využití hlívy v kuchyni

Zveřejněno 13. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ústřičná na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpOG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva ústřičná na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpOG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

magdalenka: jsem moc ráda, že Ti chutnalo a fotku máš krásnou;-):-):yes: Děkuju:-K

Veľmi príjemné jedlo, pochutila som si! Pridávam foto, ale tvojmu sa nevyrovná.

Krásné :yes:+

excelentní foto:-K:-):yes: a jistě chutný pokrm.. ale co se mnou, když mě ta hlíva "nejede":-//:-?

Děkuji:-)
Aničko, jednou jsme byli na obědě a dcera si grilovanou hlívu objednala, ochutnala jsem ji, byla výborná, tak jsem ji zkusila napodobit doma. Vyzkoušej, je to moc dobré;-):-)

Maruško fotky jsou opravdu prudce jedlé:-8:-K:-KJá z hlívy dělávám polévku,gulášek a v trojobalu(jinak i pod maso)Ale tohle je moc fajnový nápad a takto připravená hlíva bude jistě delikatesa,mňam:-p+14:yes:

:-p;-):yes:

Už jsem na to přišla, tak jsem ji sem přidala, jestli vám to nevadí:-)

Dnes jsem narazila na trhu na nádhernou hlívu, tak jsem vyzkoušela váš recept a je vynikající:yes:určitě dávám bodík:yes:mám i fotku, ale nevím jak ji sem přidat

Pristi tyden budu v Cechach a grilovani urcite nejen jednou probehne a toto je skvely napad :-D

Tak, na toto som zvedavá. Huby všetkého druhu na všetky spôsoby milujem, kúpila som nový gril, takže nič nebráni odskúšaniu...
Mňa tento recept potešil veľmi, preto +!

Ó Maruško, to je krása a hlívu mám moc ráda.:-p:yes: Pes Filipes, možná malinko k bedle, ale je hlavně smažená, mnohem lahodnější;-)

:-K:yes::yes:

super! :yes:

Pse filipse;-),to se musí vyzkoušet,to se těžko dá přirovnávat,má charakteristickou vůni a chuť po houbě,je výraznější než třeba žampion.Je to trochu tvrdší houba,no prostě chce to vyzkoušet.Výborná je z ní taky dršťková polévka.:-p:-K:-K

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
grilovaná hlíva ústřičná, grilovaná hlíva, recepty hlíva ustřična, recepty z hlívy ustřičné, hliva ústřičná recept, hlíva ústřičná recepty, grilování hlívy ustříčné, hliva ustricna grilovana, držková polévka z hlívy ustřičné, houby na grilu, hlíva ústřičná grilování, grilování hlívy, hlíva grilování, bedle na grilu, bedla na grilu, grilovani hliva, hlíva grilovaná, grilovaná hlíva recept, držková z hlívy ustřičné, recept hliva ustricna

Suroviny:
hlíva ústřičná, víno bílé suché, petrželka zelená, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový

Přidat fotografie receptu