Výborný guláš z hlívy

Roxana Kuchařka:

Doba přípravy: 35 PT0H35M 4 porce Bezmasá jídla 9 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
58

Suroviny

50 dkg hlívy ústřičné
2 cibule (větší)
2 zelené papriky
3 lžíce sladké papriky
1 kostka Masoxu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kmínu
3 lžíce sádla
2 lžíce tmavé instantní jíšky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle.

  2. Přidáme omytou a pokrájenou hlívu, zlehka osmahneme a přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání zalijeme vřelou vodou.

  3. Přidáme Masox a pokrájenou čerstvou zelenou papriku.

  4. Asi po 10 minutách vaření zahustíme tmavou instantní jíškou, dosolíme a případně přikořeníme čerstvě mletým barevným pepřem, feferonkou, či Tabascem.

Poznámka

Podávám s chlebem či tmavým pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborný guláš z hlívy

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    tak z téhle chemie je mi na blití a to jsem to ještě ani neochutnal, nejvíc mě dorazila instantní jíška, hnus :no:;-(:-((:-// hurrrááá vařme z masoxu a granulí, kdo tu vymyslí vepřo-knedlo-zelo jako želé v tubě?

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    No vida, inovace! Hlavně že chutnalo! :-) To mne těší...

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Roxana,dnes som uvarila,akurát som vynechala tú tmavú jíšku a pridala som trochu cesnaku a paprikovú pastu:-)Bolo to vynikajúce:-*:yes:Podávala som s haluškami.+6;-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Holky díky, :-K tak jsem se už uklidnila a s tím plagiátem mé fotky si to vyřídím, znovu dávám fotky, které mohu kdykoliv zdokladovat a budu si je hlídat, tedy to je, s odpuštěním, někdy bo*del!

    Ještě k receptu. Strašně dobré jsou i Václavky, ale loni (jejda už "loni") nějak nerostly....;-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Roxana:Roxanko, to znám a hlívu bych strkala nejraději i do buchty a když jí nemám, tak dávám sušenou jako koření a dělám si jí každý rok, je to prima věc. Dávám ti 4.boda:yes:

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Já si trochu taky ty recepty vymýšlím a hodně experimentuju...jenže taky zapomínám, psát, psát...:no:

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Já hlívu miluju, na všechny způsoby a pěstuju si jí, už se chystám, aspoň tu teplomilnou, tu jsem loni uložila na zastrčené místo a ona mi tam rostla, ještě že jsem na to přišla, nějak touto dobou, snad o měsíc později...:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    A zase ta hlíva;-), mňám orčo moc dobré:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    To znám a je výborný:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo