Hlíva ústřičná jako "minutka"

zizala Kuchařka:

Houby 18 názorů

537

Suroviny

hlíva
sůl
pepř
drcený kmín
hladká mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívové "klobouky" podusíme asi 10 - 15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. V tomto okamžiku je můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit.

  2. Před samotnou přípravou hlívu osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena.

  3. Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše a pod.

Poznámka

Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 699 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva ústřičná jako "minutka"

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Mockrát děkuju za další milé komentáře, mám velkou radost, že se recept osvědčil a že chutná :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Žížalko dík za další tvůj nej receptík.Dnes jsme ho doma vyzkoušeli k obědu...a....chvála letěla za tebou.!:yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: tuhle dobrotu mám moc ráda na čerstvý chléb , nakrájenou na proužky - je jako škvarečky :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hlívu mám moc ráda,ale takto jsem ji ještě nedělala:-8:-KDěkuji za zmínku v poznámce,budu se tím řídit;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Mám radost z vašich milých komentářů. Děkuji :-K

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3vynikajici a strasne zdrave:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tak to by mi šmakovalo určite...

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Jako minutka vynikající a doporučuji:yes: Každý den jsem si jí dávala v této podobě o dovolené ke snídani;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Super :yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zdravá minutka :-D, pěkné foto:yes::yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Hlívu miluju na všechny možné způsoby.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    houba: cathleen: Děkuji :-K Jsem ráda, že moji zkušenost potvrzujete :-K:-K

    Odpovědět

  • houba houba

    Tak ji delam, ale natrhanou na cáry. Podusenou, ano. Pak do ryze, ke kasi, k zelenine nebo do polevky. Mouka osmazena funguje jako jiska :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádhera:-!:yes::yes:
    I tuhé jídlo se dá pokousat, ale když není hlíva dostatečně udělaná, může po ní být špatně a těžko od žaludku - vyzkoušela moje nevařící příbuzná, když hlívu dělala poprvé a pak si stěžovala.

    Odpovědět

  • GITUSKA GITUSKA

    Hlíva je dobrá a zdravá:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo