Hlíva ústřičná jako "minutka"

zizala Kuchařka:

Houby 18 názorů

Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů
Přidat další fotografii
533

Suroviny

hlíva
sůl
pepř
drcený kmín
hladká mouka
olej
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívové "klobouky" podusíme asi 10 - 15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. V tomto okamžiku je můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit.

  2. Před samotnou přípravou hlívu osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena.

  3. Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše a pod.

Poznámka

Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 498 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva ústřičná jako "minutka"

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Mockrát děkuju za další milé komentáře, mám velkou radost, že se recept osvědčil a že chutná :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Žížalko dík za další tvůj nej receptík.Dnes jsme ho doma vyzkoušeli k obědu...a....chvála letěla za tebou.!:yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: tuhle dobrotu mám moc ráda na čerstvý chléb , nakrájenou na proužky - je jako škvarečky :-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hlívu mám moc ráda,ale takto jsem ji ještě nedělala:-8:-KDěkuji za zmínku v poznámce,budu se tím řídit;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Mám radost z vašich milých komentářů. Děkuji :-K

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3vynikajici a strasne zdrave:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tak to by mi šmakovalo určite...

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Jako minutka vynikající a doporučuji:yes: Každý den jsem si jí dávala v této podobě o dovolené ke snídani;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Super :yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zdravá minutka :-D, pěkné foto:yes::yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Hlívu miluju na všechny možné způsoby.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    houba: cathleen: Děkuji :-K Jsem ráda, že moji zkušenost potvrzujete :-K:-K

    Odpovědět

  • houba houba

    Tak ji delam, ale natrhanou na cáry. Podusenou, ano. Pak do ryze, ke kasi, k zelenine nebo do polevky. Mouka osmazena funguje jako jiska :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Nádhera:-!:yes::yes:
    I tuhé jídlo se dá pokousat, ale když není hlíva dostatečně udělaná, může po ní být špatně a těžko od žaludku - vyzkoušela moje nevařící příbuzná, když hlívu dělala poprvé a pak si stěžovala.

    Odpovědět

  • GITUSKA GITUSKA

    Hlíva je dobrá a zdravá:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo