Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lze grilovat mražené ryby? Rozhodně ano a my vám poradíme, jak na jejich správné rozmrazení
Zdroj: Pixabay, RitaE

Horké letní dny vybízejí k příjemnému posezení na zahradě a grilování. A chuť grilovaných ryb je naprosto delikátní. Co když však doma máte pouze mražené ryby? Nic se neděje, i ty lze bez problému připravit na grilu.

Přepadla vás chuť na grilovanou rybu, ale ta jediná, kterou doma máte, leží v mrazáku? Nevadí, i na této rybě si můžete skvěle pochutnat. Poradíme vám, jak na to, abyste ryby správně rozmrazili a předešli tím zbytečnému vysušení.

Jak správně rozmrazit rybu

Rozmrazování masa je velmi důležitým krokem. Špatným postupem rozmrazení byste mohli docílit suchého, gumového masa, které by bylo vhodné už jedině k vyhození. Podle následujících rad však docílíte šťavnatého masa bez zbytečných ztrát na chuti i vzhledu.

  • Rybu vyndejte nejlépe den předem z mrazáku a rozbalenou ji nechte na mřížce či na talíři postupně rozmrazit v lednici, nejlépe přes noc. Během tohoto procesu můžete vylévat přebytečnou vodu, která se bude hromadit pod rybami.
  • Obecně platí, že čím pomalejší rozmrazování, tím více vody zůstane v rybách a tím budou šťavnatější. Proto pozor na příliš rychlé rozmrazování. V tomto případě vyteče z masa příliš mnoho vody a tím si zajistíte maso nepoživatelné, gumové jak podrážka.
  • Nemějte obavy z mražených filetů ani celých ryb. I makrela krásně povolí a připravená na grilu bude téměř stejně šťavnatá jako ta čerstvá.
  • Po úplném rozmrazení každý kus ryby osušte a pak pokračujte v přípravě na grilování stejně jako u ryb čerstvých.
  • V případě, že na rozmražení opravdu spěcháte, lze mraženou rybu v původním obalu či igelitovém pytlíku ponořit do ledové vody a nechat v ní rybu povolit do stavu, kdy ji lze dále připravovat.
  • Poslední možností je příprava nerozmražených ryb. Tomuto postupu zcela nefandíme a pokud bychom vám měli doporučit přípravu ryb bez předchozího rozmražení, rozhodně by to nebylo grilování, ale pečení v pekáčku v troubě nebo rychlé opečení na rozpálené pánvi na másle či olivovém oleji.

Na závěr bychom rádi podotkli, že v žádném případě nedoporučujeme rozmrazování ryb v mikrovlnné troubě. Vytáhli byste z ní uvařené rybí maso, které by nechutnalo ani toulavým kočkám. Raději si dejte s rozmrazováním na čas a vyzkoušejte například grilované makrely podle následujícího video-receptu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více