Těstíčko na obalování řízků je jednodušší než trojobal a zvládne ho každý
Trojobal je obalováním surovin v mouce, ve vejci a poté ve strouhance. Při smažení vznikne křupavá krusta, která udrží jídlu šťavnatost. Ještě lepší vlastnosti má těstíčko, které je variabilní, rychlejší a jednodušší na přípravu.
Těstíčko má výhodu mnoha obměn chuti a obalovat v něm lze maso, zeleninu, uzeniny nebo například ovoce. Výhodou je také jeho rychlá a jednoduchá příprava. Variabilnost spočívá v různých tekutinách, moukách i ochucení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat těstíčko na obalování
Je to snadné - základem je tekutina a mouka v poměru obvykle 1 díl mouky na 2 díly tekutiny. Kromě toho potřebujete misku a metličku.
- Vždy sypte postupně mouku do tekutiny a pilně šlehejte. Hlídejte hustotu, každá mouka saje tekutinu jinak.
- Těstíčko nesmí stékat, musí na obalované surovině ulpět. Naopak v příliš hustém těstíčku se potravina hůře a pomaleji propéká a tím nasává příliš tuku.
- Tekutinou může být voda, sodovka, mléko, pivo či víno. Výhodou jsou sycené nápoje, jako sodovka nebo pivo, kde bublinky pomohou k nadýchanému obalu. K tomu může pomoci i troška kypřidla vmíchaná do mouky.
- Mouku použijte hladkou, aby byl povrch jemný - nemusí však být jen pšeničná. Zkuste luštěninovou, ječnou, ovesnou nebo kukuřičnou. V Asii používají mouku rýžovou na známé těstíčko tempura.
- Vejce může, ale nemusí být. Pokud děláte těstíčko bez vejce, přidejte trochu bramborového škrobu. Také směs Hraška vejce nahradí.
- Ochucení je na každém kuchaři a strávnících. Těstíčko se obvykle dochucuje strouhaným sýrem, česnekem a bylinkami. Zkuste i hořčici či různé koření (třeba "divoké").
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře