Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojobal je obalováním surovin v mouce, ve vejci a poté ve strouhance. Při smažení vznikne křupavá krusta, která udrží jídlu šťavnatost. Ještě lepší vlastnosti má těstíčko, které je variabilní, rychlejší a jednodušší na přípravu.

Těstíčko má výhodu mnoha obměn chuti a obalovat v něm lze maso, zeleninu, uzeniny nebo například ovoce. Výhodou je také jeho rychlá a jednoduchá příprava. Variabilnost spočívá v různých tekutinách, moukách i ochucení.

Jak udělat těstíčko na obalování

Je to snadné - základem je tekutina a mouka v poměru obvykle 1 díl mouky na 2 díly tekutiny. Kromě toho potřebujete misku a metličku.

  • Vždy sypte postupně mouku do tekutiny a pilně šlehejte. Hlídejte hustotu, každá mouka saje tekutinu jinak.
  • Těstíčko nesmí stékat, musí na obalované surovině ulpět. Naopak v příliš hustém těstíčku se potravina hůře a pomaleji propéká a tím nasává příliš tuku. 
  • Tekutinou může být voda, sodovka, mléko, pivo či víno. Výhodou jsou sycené nápoje, jako sodovka nebo pivo, kde bublinky pomohou k nadýchanému obalu. K tomu může pomoci i troška kypřidla vmíchaná do mouky.
  • Mouku použijte hladkou, aby byl povrch jemný - nemusí však být jen pšeničná. Zkuste luštěninovou, ječnou, ovesnou nebo kukuřičnou. V Asii používají mouku rýžovou na známé těstíčko tempura.
  • Vejce může, ale nemusí být. Pokud děláte těstíčko bez vejce, přidejte trochu bramborového škrobu. Také směs Hraška vejce nahradí.
  • Ochucení je na každém kuchaři a strávnících. Těstíčko se obvykle dochucuje strouhaným sýrem, česnekem a bylinkami. Zkuste i hořčici či různé koření (třeba "divoké"). 
Rychlé kuřecí řízečky v těstíčku můžete vyzkoušet přímo podle našeho videoreceptu, který vás s lehkostí provede postupem krok za krokem:

Komentáře

Další tipy a triky