Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková, královna všech českých omáček, bývá často podávána při slavnostních příležitostech. Hospodyňky se jí obávají, ale mnohdy zcela zbytečně. O tom, jak ji uvařit, existuje mnoho článků a koluje mezi námi celá řada receptů.

Jste si ale jistí, jakou smetanou do omáčky použít? V obchodě můžete zakoupit smetanu ke šlehání, vysokotučnou smetanu, zahuštěnou neslazenou i slazenou smetanu, sušenou smetanu nebo kysanou smetanu. Která je ta pravá? Poradíme.

Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky

Čím větší máme výběr, tím složitější je zvolit tu správnou variantu.

  • Do svíčkové patří pořádná, alespoň 30% smetana. Často se prodává pod názvem smetana ke šlehání.
  • Při použití správné smetany je omáčka krémová, hebká a lahodná.

Ať už zvolíte kterýkoli recept, věříme, že bude strávníkům chutnat. Pro inspiraci přikládáme ještě videorecept, kde je postup přípravy svíčkové omáčky ukázán krok za krokem. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky