Nejlepší česnečka: Stačí jen několik surovin a za chvilku bude vaše kuchyň plná vůně
Česnečka je hotová za chvilku. Tato jednoduchá polévka vás krásně zasytí a příjemně naladí. Pokud vybíráte něco levného a přitom chutného, co nedá mnoho práce, tak v tom případě je právě tato polévka našich babiček osvědčenou volbou. S česnekem nemusíte šetřit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaký recept na česnečku
Jak uvařit jednoduchou česnečku
- Připravte si česnek v přiměřeném množství, 2–3 vejce, 1,5 l vývaru nebo jen vodu a kostku zeleninového bujonu. Na zahuštění vaječné zavářky budete potřebovat 2–3 lžíce hladké mouky, dále si připravte Podravku, mletý pepř a sůl.
- Vývar přiveďte k varu, případně použijte vodu, ve které rozpustíte bujon.
- Po chvíli do vroucí vody přidejte prolisovaný česnek a koření.
- Nechte asi 10 minut vařit. Pak do polévky vlijte vejce, které jste v hrnku rozmíchali s moukou. Společně ještě vařte asi 10 minut.
- Hotovou polévku podávejte s chlebem nebo na stůl dejte misku s krutony (opečené kostičky pečiva), aby si každý přisypal po libosti.
Česnečku z předchozích řádků si můžete připravit podle videoreceptu s názvem "domácí česnečka".
Jak česnečku pozměnit
Základní a jednoduchou verzi česnečky můžete různými způsoby upravit, vylepšit nebo trochu pozměnit. Inspirujte se dalšími recepty z našeho receptáře.
- Polévka bude vydatnější, když do ní přidáte na kostičky nakrájené brambory.
- V tom případě nepřidávejte vejce rozmíchané s moukou, ale jen samotné, trochu osolené a rozšlehané v hrnku vidličkou. Podívejte se, jak zavařit vejce do polévky.
- Správná chuť česnečky závisí na česneku, který je potřeba přidat v pravý čas. Můžete ho sice v polévce všechen povařit, ale vhodnější je přidat česnek nejen v průběhu vaření, ale pak ještě těsně před odstavením polévky, případně ještě na talíři. Taková polévka má teprve pořádný říz, navíc sílu česneku využijete naplno.
- Česnečku můžete vylepšit nastrouhaným sýrem (např. eidamem nebo jiným).
- Pro některé strávníky bude tím pravým ještě nadrobno nakrájená a osmahnutá uzenina či slanina.
- I co se týče koření, můžete doplnit další chutě, třeba majoránku.
- K zahuštění česnečky lze použít krátce osmahnutou trošku dětské krupičky s rozvoněným česnekem, krupičku je potřeba v polévce dobře povařit.
Máte ještě další tipy a rady, jak uvařit nejlepší česnečku? Přestože se jedná o jednoduchou a rychlou polévku, vaří se v mnoha verzích. Můžete nám napsat o té své.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře