Jak vyškvařit křupavou slaninu. A jak na to, aby se při škvaření příliš nekroutila
Není nad to, udělat si po ránu královskou snídani z vajec a k tomu křupavou slaninu, která je potěšením pro naše chutě. Slaninu si můžeme připravit v troubě nebo na pánvi. Máme pro vás trik, jak na to, aby se plátky příliš nevlnily.
Slanina je již podle svého názvu nasolený kus masa. Sůl má schopnost konzervace a vytáhne z masa přebytečnou šťávu. Poté se tradičně maso vyudí. Na slaninu se běžně využívá vepřový bok, který má viditelné proužky libového masa i sádla. Chutnou slaninu poznáme podle barvy - pokud je maso kvalitní, slanina bude světlejší.
Mohlo by vás zajímat
Jak vyškvařit slaninu
Abychom získali skvěle vypraženou slaninu, která se nebude příliš kroutit, musíme se řídit tímto postupem:
- Slaninu si nakrájíme na středně silné plátky.
- Rozehřejeme si pánev a na dno nalijeme 0,5 cm vody. Poté do ní vložíme plátky slaniny a prudce pražíme. Nejprve se vypaří voda, poté se vyškvaří slanina a plátky se nebudou příliš kroutit.
- Nyní můžeme podávat křupavou slaninu.
Slanina je velmi všestranná surovina a její chutí pokrm nikdy nemůžeme zkazit. Vyzkoušejte si podle videonávodu tento netradiční recept na slaninové válečky. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 9 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přečtěte si Zobrazit více
Džem ze slaniny se výborně hodí na grilované maso. Základem je cibule a opečené plátky slaniny
Staročeské škubánky s dokřupava osmaženou cibulkou a slaninou: Tajemství receptu je v mouce, která se pouze propaří pod pokličkou
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře