Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Jak připravit nejlepší jahodové knedlíky. Oblíbené recepty z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta
Top recepty

Jahody, které dozrávají na zahradách, patří k nejoblíbenějším druhům letního ovoce. Nejlepší jsou čerstvé, ale připravujeme z nich i různé dezerty, krémy, saláty a moučníky. Jednou z oblíbených dobrot jsou jahodové knedlíky, bohatě sypané strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.

Jahody v kuchyni

Jahody stačí jednoduše osladit a rozmačkat s mlékem nebo smetanou - chutný pokrm máme připravený během chvilky. Ale máme rádi i další dobroty, které jsou o něco pracnější. Pečeme bublaniny a zdobíme jahodami palačinky, lívance, poháry, dorty i řezy. A nemůžeme si nechat ujít jahodové knedlíky.

Kynuté ovocné knedlíky

Na kynuté těsto potřebujeme hrubou mouku, mléko, vejce, cukr a kousek droždí. Z několika surovin vykouzlíme nezapomenutelnou pochoutku. Plníme je ovocem, které trochu přisladíme. Vaření je rychlé - nejprve je vaříme přikryté z jedné strany, pak je odkryjeme a dovaříme z druhé strany. Hned po vytažení knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich mohla unikat pára. Také je lehce omastíme, aby se neslepovaly. Podáváme je se strouhaným tvrdým tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem. 

Knedlíky z tvarohového těsta

Těsto připravujeme z měkkého tvarohu, vajíčka a mouky. Rozdělíme ho na dílky, které plníme ovocem, a tvoříme z nich knedlíčky. Dobře je uzavřeme a uvaříme na mírném ohni. Na talířích knedlíčky rozkrojíme a dochutíme - dobré jsou se skořicovým cukrem, sypané nastrouhaným tvrdým tvarohem, polité máslem a dozdobené šlehačkou

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Nejprve přivedeme do varu mléko se solí a trochou másla. Přisypeme mouku, aby vznikla hustá kaše. Jakmile se kaše trochu ochladí, přidáme vajíčko. Vypracujeme nelepivé těsto a obalujeme jím jahody. Knedlíčky vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Skvěle chutnají se strouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité máslem. Těsto se hodí i na meruňkové knedlíky.

Ať už se rozhodneme pro jakékoliv těsto, pokaždé si pochutnáme. Ovocné knedlíky jsou dobrotou, která patří k létu. Mezi nejoblíbenější patří kromě jahodových knedlíků borůvkové, meruňkové a rebarborové

 

 
 
Tento tip je užitečný  (23x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům