Tatarák Habunda
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 304 kJ / 1 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,91 g |
Tuky | 59,26 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 11,35 g |
Sacharidy | 35,58 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2022 18:18
habunda: když už jste teda připravil na 250 kg hov. tataráku a nepříjemně se tím neustále chlubíte, ( úplně Vás vidím, jak se plácáte po ramenou ), tak by jste měl vědět, že základ tataráku je Worcestrová omáčka a kapary A už vůbec se maso nerozmrazuje v pokojové teplotě, ale pomalu a v lednici! Tak se nad sebou zamyslete a přestaňte se plácat po ramenou. Máte se, totiž, hodně ještě co učit
10. 2. 2021 15:52
Dělala jsem dnes tatarák a s dovolením přidávám foto.
1. 12. 2020 14:35
Lenunka: Dobrý den, omlouvám se za zpožděnou odpověď. Na hnětač těsta od Tescomy (kterým mělním cibuli) jsem zvyklý již několk let. Možnmá se může zdát někomu směšné, že cibuli mělním takto, ale za těch cca 250 kg tataráku (co jsem udělal) mi bylo řečeno, že takto jemnou cibulku nikdy nikdo v tataráku neměl (a tím myslím i restaurace, které mají nějajé ty hvězdičky).... Takže mi nezáleží na tom, zda si ze mně pracovnice v Tescomě a jeden přispěvatel na tomto fóru dělají srandu. Jde mi pouze o to, abych Vám napsal recept, podle kterého uvaříte, popř se zeptáte, co je potřeba vylepšit...
2. 3. 2019 09:20
habunda: no upřímně se mi to udělátko taky zdálo trochu tupé, ale neměla jsem cestu do Tescomy, abych to omrkla na živo , ale né že by mě to nenapadlo v budoucnu realizovat
já, pokud chci krájet cibuli a nebrečet u toho jak u Angeliky, používám tohle:
https://fuf.cz/p/171854/tescoma-handy-643690-multi...
myšleno samozřejmě tu sestavu s noži, aby si to někdo špatně nevyložil
já, pokud chci krájet cibuli a nebrečet u toho jak u Angeliky, používám tohle:
https://fuf.cz/p/171854/tescoma-handy-643690-multi...
myšleno samozřejmě tu sestavu s noži, aby si to někdo špatně nevyložil
1. 3. 2019 21:44
casino: Zvažoval jsem, jak odpovědět.... Takže asi tak... Budu Vás považovat za osobu, která dělá tatarák klasickým způsobem (tedy škrábe maso nožem a není problém naškrábat 5 kg masa během chvíle a kilo cibule nakrájet na velmi drobno, aniž by Vám ukápla slza...) a když mu někdo řekne o mlýnku na maso, tak ho pošle do spodní části zad a řekne mu, že mletí považuje za věc, která mu vhání slzy do očí, protože se jedná o něco "NOVÉHO"... (pokud opravdu vaříte, tak je každé zjednodušení a zrychlení receptu přínos pro vaření). Pro Vás je to spíše k smíchu, tak asi jako pro mě to, když napíšete slovo per"z"onál a nejste ani schopen si ověřit, jak se toto slovo vlastně píše... Asi příště "konkrétně" pro Vás zveřejním jednodušší recepty jako - jak vysušit rohlík nebo zalít sáček s čajem..., ale je mi jasné, že i k těmto receptům by jste byl kritický a "splul" by jste mě za to, že třeba rohlík není správně položen nebo voda na čaj je moc a nebo málo horká.... Na Vás prostě platí pořekadlo "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde"...
1. 3. 2019 21:28
Dajda: Bohužel, u vajec nemám žádný recept, jak vyzkoušet, zda tam ten "sajrajt" není...
1. 3. 2019 21:18
" Cibuli (asi 150 - 200 g - dáme na cca 60 minut do mrazáku, aby při krájení nepouštěla tolik silice), nakrájíme na jemno a ještě překrájíme (použil jsem ruční ocelový hnětač na těsto a práce s cibulí je o polovinu kratší)."
Říká se, že lenost je otec pokroku, ale nevím, zda si autor nedělá prču...
Na vídeu se mi to udělátko zrovínka pro krájení cibule nezdálo moc vhodné https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j2...
I zaběhl jsem do Tescomy hodit oko na ten zázrak
Břity jsou TUPÉ jako pata
No a prodavačky se mohly umlátit smíchy při zmínce, že někteří zoufalci tím údajně mordují cibuli. Slzy jim hrnuly proudem a prý že kasr je proti té cibulové silici asi pouhá selanka
Říká se, že lenost je otec pokroku, ale nevím, zda si autor nedělá prču...
Na vídeu se mi to udělátko zrovínka pro krájení cibule nezdálo moc vhodné https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j2...
I zaběhl jsem do Tescomy hodit oko na ten zázrak
Břity jsou TUPÉ jako pata
No a prodavačky se mohly umlátit smíchy při zmínce, že někteří zoufalci tím údajně mordují cibuli. Slzy jim hrnuly proudem a prý že kasr je proti té cibulové silici asi pouhá selanka
1. 3. 2019 16:51
habunda: Připadá mi jenom zvláštní bát se nákazy ze syrového masa, když se nebojíte nákazy ze syrových vajec.
1. 3. 2019 10:44
Dajda: Vzhledem k tomu, že už jsem se jednou takto poučil a do několika zdravých vejcí jsem rozklepl zkažené, tak každé vejce zvlášť rozklepávám do skleničky, abych věděl, zda se nejedná o zkažený kus. Ale to určitě není orpověď, na kterou jste čekala (dle odpovědí u vašich receptů jste žena, pokud se nemýlím... ) ... Bohužel na "sajrajt" ve vejcích jsem nenašel žádný recept... Ale za cca 250 kg vyrobeného a zkonzumovaného tataráku si zatím nikdo nestěžoval...
1. 3. 2019 10:35
habunda: A co když se bude nacházet nějaký "sajrajt" na vejcích?
1. 3. 2019 09:27
casino: Zdravím, vzhledem k tomu, že jak uvádíte, jste fatalista a tím pádem nejste determinista, tak jste na tento recept nemusel vůbec odpovídat, protože se pro Vás nejedná o významnou událost... K samotnému receptu... nejenom tatarák, ale i ostatní recepty, které najdete na internetu, tak nejsou na chlup stejné, ale každý si ho dělá jinak, proto se vydávají tištěné kuchařky a vznikají recepty na internetu, aby se každý podělil o tu svoji verzi. A pokud dokážete udělat masové koule pouze z hovězího masa, majoránky a česneku (), tak jste pro mě GURU a budu vařit už jenom podle Vás...
28. 2. 2019 22:40
Já jsem fatalista a tatarák dělám i z panenky Samozřejmě z čerstvé, nemražené a zatím je to dobrý, ještě dejchám, života se neostejchám.
To mražení tady mi připomíná diskuze na téma mražení suroviny na gravlaxe
Mrazit maso na tatarák je věc jedna (já mrazím mleté maso), ale rozmrazovat maso NA TATARÁK při pokojové teplotě je věc druhá Doufám, že ho aspoň nevybalujete z fólie...
No, v jednom je ale Tatarák Habunda původní Mám na mysli ten česnek Příště k masu přidat ještě majoránku a můžete dělat masové knedlíčky, že
To mražení tady mi připomíná diskuze na téma mražení suroviny na gravlaxe
Mrazit maso na tatarák je věc jedna (já mrazím mleté maso), ale rozmrazovat maso NA TATARÁK při pokojové teplotě je věc druhá Doufám, že ho aspoň nevybalujete z fólie...
No, v jednom je ale Tatarák Habunda původní Mám na mysli ten česnek Příště k masu přidat ještě majoránku a můžete dělat masové knedlíčky, že
27. 2. 2019 09:53
maris: Také mám maso od ověřených zdrojů, ale i tak ho nechávám raději přemrznout. Jsem potom klidnější...
27. 2. 2019 09:50
habunda: díky za vysvětlení, nemám důvod Ti nevěřit já dělám tataráka vždy jen z čerstvého masa ( od spolehlivého řezníka ), tak tyto rozdíly neznám
27. 2. 2019 09:41
maris: hnětač na těsto - jak dala odkaz Lenunka, tak to je přesně ono. Dříve jsem musel cibuli pracně překrajovat několikrát po sobě nožem, aby nebyly velké kusy, ale s hnětačem je to o hodně rychlejší.
Ohledně barvy masa - když se nechá rozmrznout úplně, tak na vzduchu rychle hnědne. Ale když se mele ještě né úplně rozmrzlé, tak je pěkně červené a tatarák tak vypadá lépe...
Ohledně barvy masa - když se nechá rozmrznout úplně, tak na vzduchu rychle hnědne. Ale když se mele ještě né úplně rozmrzlé, tak je pěkně červené a tatarák tak vypadá lépe...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 41 sekundami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 7 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 12 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 17 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 19 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: mletí masa na tatarak tatarak do mrazaku jak se dělá tatarak tatarák z mrazáku zkazeny tatarák tatarak recept 1 na kg krajeni cibule na drobno nozem ručně tatarak ze zmrzleho masa tatarák ze starého chleba tatarák recept mražení masa na tatarák tatarak z 1,5 kg masa tatarak 1.5kg recept tatarak 1 kg může se dát tatarák do do mrazáku da se mrazit na tatarák má se tatarák mrazit maso na tatarák z mrazáku tatarák na osobu z ceho vseho se dela tatarak
Suroviny: hovězí zadní, cibule, žloutek, hořčice plnotučná, omáčka sojová, omáčka chilli, paprika sušená sladká, pepř mletý, chilli, česnek
Tatarák Habunda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZMm
19 názorů