Léto u babičky: Její báječná bramboračka s houbami provoněla celý dům
Bramborová polévka spolu s kulajdou byly nedílnou součástí prázdnin. Hlavně na venkově byl výlet do lesa spojený s příjemnou procházkou, sběrem hub a výdejem energie, po které následoval chutný oběd.
Bramboračka byla nejčastější polévkou našich babiček. Brambory, kořenová zelenina a sušené houby patřily mezi základní potraviny. Při úrodě hub babičky polévku oživily čerstvými hříbky a jako bonus připravily placky, s kterými byl oběd nebo večeře dokonalé. Každý si na voňavém jídle velice pochutnal.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bramboračka našich babiček
Jakou bramboračku máme rádi
Na rozdíl od našich babiček máme více možností přípravy skvělé polévky, a to i přesto, že většina dětí houby nejí. Pro ně můžeme připravit trochu jinou bramboračku:
- Zelenina je k dostání v každém obchodě v čerstvém i mraženém stavu.
- Houby je možné nahradit žampióny nebo jen houbovým práškem.
- Jíšku koupíme hotovou, ale rozmačkané brambory k zahuštění stačí.
- Bramboračku můžeme nastavit i mlékem nebo smetanou s moukou.
- Polévku zahustíme tmavými fazolemi, kousky cukety i jiné zeleniny.
- Krémovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem a posypeme houbami.
- Polévku ozdobíme a dochutíme celerovou natí a pokrájeným libečkem.
Líbí se vám náš videorecept? Sbíhají se vám sliny? Podrobný popis přípravy babiččiny bramboračky najdete zde.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře