Smetanová bramboračka s růžičkovou kapustou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut 2,5 litru Polévky 3 názory

Suroviny

2 velké brambory
1 malá cibule
2 mrkve
kus celeru
1 kořenová petržel
kousek pórku
2 růžičky květáku
8 růžičkových kapustiček
1/2 kedlubny
hrst hub (čerstvé nebo zamrazené i sušené)
1 lžička mleté papriky
2 stroužky česneku
kmín
pepř
majoránka
libeček
1 lžíce Vegety
kousek sádla
sůl
100-150 ml smetany
vrchovatá lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a veškerá zelenina se nakrájí na malé kostičky, cibuli na proužky a tu osmažíme na sádle, pak přidáme papriku, necháme jí krátce zpěnit a dáme všechnu zeleninu i houby, chvíli podusíme, zalijeme vodou a necháme polévku vařit.

  2. Mezi vařením přidáme veškeré koření a osolíme, můžeme přidat vegetu.

  3. Na konci dáme mouku do smetany, rozpustíme a vlijeme do polévky, kterou necháme ještě 10-15 minut vařit.

Poznámka

Tato bramboračka je díky té smetaně velmi jemná a dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Smetanová bramboračka s růžičkovou kapustou

Tématické fráze: bramboračka smetana květák s růžičkovou kapustou zapečený květák s růžičkovou kapustou bramboračka s mrkví a mleté polévka s růžičkovou kapustou smetanova bramboračka s houby s kapustou květák s kapustou smetanová polévka s růžičkovou kapustou bramboračka recept zeleninová polévka s růžičkovou kapustou recept smetanova bramboracka kedlub losos ruzickova kapusta zeleninová s ruzickovou kapustou smatanova bramboracka omáčka s růžičkovou kapustou videorecept zeleninová polévka s růžičkovou kapustou bramboracka na smetaně maso na zelenym pepři a růžičkovou kapustou maso na zelenym pepři a s růžičkovou kapustou vepřový maso na zelenym pepři s růžičkovou kapustou

Zapomněl/a jsem heslo