Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Oloupat mandle není nic složitého. Můžete si samozřejmě koupit mandle už oloupané (blanšírované), ale platíte zbytečně navíc za něco, co během chvilky zvládnete sami.

Jak oloupat mandle

Máte dvě možnosti:

  1. Mandle nasypte do kovové nebo porcelánové misky (vydrží teplotu horké vody), zalijte vroucí vodou a nechte 5 minut odstát. Po této době by se měla slupka už uvolnit. Zjistíte to vylovením jedné mandle a mírným tlakem na její špičku, zda se slupka na mandli pohybuje a sama z mandle lehce sklouzne. Pak mandle sceďte a oloupejte.
  2. Dejte vařit vodu v kastrůlku, do vroucí vsypte mandle a nechte mírně povařit 1-2 minuty. Pak sceďte a zchlaďte proudem studené vody. Mandle opět oloupete mírným tlakem na špičku. Tento způsob je asi rychlejší a spolehlivější.

Oloupané mandle osušte papírovou utěrkou a můžete použít.

Tento tip je užitečný  (9x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům