

Tousty s medovo smetanovou omáčkou
Suroviny
- 4 plátky bílého toustového chleba
- marmeláda (dala jsem domácí jahodovou)
- 1 větší vejce + 2-3 lžíce mléka
- 1 vanilkový cukr špetka citronové kůry
- máslo na osmažení
- ---
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce tekutého medu (podle chuti)
- cca 1/2 lžičky mleté skořice
- sladká smetana podle potřeby
- ovoce na ozdobu
Postup přípravy receptu
Dva plátky pomažeme marmeládou, spojíme k sobě a rozřízneme na trojúhelníky. Vejce prošleháme s mlékem, kůrou a cukrem.
Zakysanou smetanu prošleháme s medem a skořicí. Podle potřeby zředíme sladkou smetanou. Můžeme směs lehce přihřát.
Připravené tousty namočíme ve vejcích a na másle osmažíme z obou stran dozlatova. Odložíme na papírový ubrousek.
Na talíři uložíme teplé tousty, přelijeme smetanovou omáčkou a dozdobíme ovocem. Můžeme podávat jako dezert nebo jen tak .
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek