Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Americké tousty

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 6. 2010 13:26

Suroviny

Porce: 1 osoba

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 317 kJ / 315 kcal
Bílkoviny20,76 g
Tuky15,92 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 439 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy21,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělala jsem tousty na svačinu, tak jsem je nechala vychladnout, pak potřela kečupem, naplnila šunkou a sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

14. 10. 2013 13:14

V Americe i ve Francii je to porad french toast, neb si ho opravdu vymysleli Americane a nazev je dany podle francouzskeho chleba, ktery rychle ztvrdnul a nebyl jinak pouzitelny, nez protahnout ho ve vejci s mlekem a osmazit. Tenkrat chleba i pro Americany byla velka vzacnost. Takze teoreticky je to french toast, ale puvodem je z Ameriky. Urcite se dela jak na sladko, tak na slano, to je absolutni jistota, neb jsem jedla oboji a tento od Veroly mi pripada velice dobre ochuceny. Dodam, ze v Americe se primo prodava chleb na french toast, ale neni to ten, co se jmenuje "americky toustovy chleba", je uplne jiny, ale to je fuk. Ten americky strukturou pripomina francouzskou bagetu.

Luuju

14. 10. 2013 11:55

Velmi dobré.. :) Není co dodat ;):yes:

MissTwiggy MissTwiggy

24. 4. 2012 20:22

jestli se ale nepletu tak právě French toast se dělají na sladko, takže ať tenhle nazveme jakkoliv, tak francouzský toast je něco uplne jiného. Tomuhle my u nás říkáme prostě Chleba ve vajíčku a basta!:D

musenka

14. 8. 2010 16:57

Souhlasim s drobkem , tady se tomu rika French toast , at se tomu rika jak kdo chce je to opravdu dobre. Nikdy jsem nechtela verit, ze chleba ve vajicku na sladko je dobry, ale pak jsme toho zblajzli plny talir. Je to tak jednoduche, ze to udela i americanka navsteve k snidani.:-p

janek53 janek53

9. 6. 2010 18:50

Achile Gregor ve své knížce Muž v zástěře nazval tuto jednoduchou dobrotu hezky česky - OPEČÁNKY:-D:-D:-D:yes:

Betyna

9. 6. 2010 18:35

:-D já to dělávám i s rohlíkem, taky je to dobré! +1(5) :yes:

Eva

9. 6. 2010 17:18

tak toto jídlo podle vnoúčat nazvané papůůůů bych mohla dělat každý den:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 6. 2010 16:32

Veroly, klídek, vždycky se někdo najde;-):yes::yes:

Veroly

9. 6. 2010 16:27

Taky si myslím, že kvůli receptům nemá smysl nějaký dohadování, ale co už. Někdo se tím třeba baví :-) Ale abych vysvětlila pravý důvod proč americký toust.
1. je to z amerického toustového chleba, který je nejen tak nazvaný, ale je jiný, než náš český (chutí i velikostí). Takže prostě podle názvu
2. v jedné rodině, která bydlela několik let v Kanadě se tomu jinak, než americké tousty neřekne a je jedno, jestli je to z chleba, toustu nebo rohlíku, či dokonce z pletýnky a dalšího jinýho pečiva. Nevím proč, je mi to srdečně jedno, asi se jim to tak líbí a pokud se to někomu nelíbí, tak ať si nebudu říkat co, ale nazve tento recept klidně české tousty. Vždyť je to naprosto jedno. Dávám sem recpety na inspiraci a ne proto, aby někdo kritizival můj název. A nevím proč mám pocit, že většinou neregistrrovaní kritizují nejvíc. Ale třeba se pletu, ale hádat se rozhodně odmítám. Já si půjčuji recepty jiných a nabízím ty svoje. Kdo chce, ať je zkusí, kdo ne, tak ať si dělá, co uzná za vhodný.

Drobek Drobek

9. 6. 2010 16:17

Velice zajímavé, v Americe se to jmenuje Francouzský toast. Jakpak se to asi jmenuje ve Francii?:-))

Jája

9. 6. 2010 15:51

Ženy, ještě si roztrhejte občanky - kvůli ňákýmu chlebu ve vajíčku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Zdena

9. 6. 2010 15:02

Magdalénko, můj komentář si vůbec nepochopila. :-( Tady nejde o dokazování, kdo jaký název slyšel a zná. Můj komentář naznačoval něco jiného, než na cos reagovala ty.:-S

Eliza Eliza

9. 6. 2010 14:44

Ne, že bych to neznala, ale moc jsi mě inspirovala tou studenou verzí... Udělám dceři hned na zítřejší svačinu do školy. Připadá mi, že jí dávám každou chvíli to samé (pečivo s něčím a zelenina nebo jogurt), tak tohle bude pěkná a chutná změna :yes: :-).

magdalenka magdalenka

9. 6. 2010 14:33

Zdena (neregistrovaný/á), ja som kdesi zachytila na tento chleba vo vajci aj názov "francúzsky toust"...čo ty na to?;-)

Zdena

9. 6. 2010 14:14

Proč právě Americké tousty? Proč to nemohou být tousty České, nebo jenom tousty ve vajíčku? Je to jídlo, které snad zná každá česká domácnost. My Češi se pořád po někom opičíme. Někdy to bylo samé ruské a teď americké. Za české názvy jako kdybychom se styděli.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tousty tousty na sladko americky toast tousty ve vajičku toust francouzský toust french toast recept toust na sladko tousty recepty americke toasty toasty na sladko americký toustový chléb francouzské tousty toast ve vajicku obalovane tousty toasty ve vajíčku americky predkrm achile gregor toust s vajíčkem obalovaný chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem

Suroviny: chléb toustový, vejce, smetana 12%, sůl, pepř, koření kari, paprika sušená sladká, olej

TopRecepty.cz

Americké tousty

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6AL