Americké tousty

Veroly Kuchařka: Veroly

1 osoba Předkrmy 17 názorů

Suroviny

2 plátky toustového chleba
2 vejce
trošku smetany 12% (nebo mléka)
sůl
pepř
kari koření
může být i sladká červená paprika
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme vajíčka s trochou smetany nebo mléka, osolíme opepříme, přidáme kari a papriku. Tousty z obou stran obalíme ve vajíčku, případně necháme nasáknout pár minut a pak osmažíme z obou stran na oleji.

  2. Je možné poklást plátky sýra ještě na pánvičce, aby se sýr roztekl.

Poznámka

Dělala jsem tousty na svačinu, tak jsem je nechala vychladnout, pak potřela kečupem, naplnila šunkou a sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké tousty

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    V Americe i ve Francii je to porad french toast, neb si ho opravdu vymysleli Americane a nazev je dany podle francouzskeho chleba, ktery rychle ztvrdnul a nebyl jinak pouzitelny, nez protahnout ho ve vejci s mlekem a osmazit. Tenkrat chleba i pro Americany byla velka vzacnost. Takze teoreticky je to french toast, ale puvodem je z Ameriky. Urcite se dela jak na sladko, tak na slano, to je absolutni jistota, neb jsem jedla oboji a tento od Veroly mi pripada velice dobre ochuceny. Dodam, ze v Americe se primo prodava chleb na french toast, ale neni to ten, co se jmenuje "americky toustovy chleba", je uplne jiny, ale to je fuk. Ten americky strukturou pripomina francouzskou bagetu.

    Odpovědět

  • Luuju Luuju(neregistrovaný)

    Velmi dobré.. :) Není co dodat ;):yes:

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    jestli se ale nepletu tak právě French toast se dělají na sladko, takže ať tenhle nazveme jakkoliv, tak francouzský toast je něco uplne jiného. Tomuhle my u nás říkáme prostě Chleba ve vajíčku a basta!:D

    Odpovědět

  • musenka musenka

    Souhlasim s drobkem , tady se tomu rika French toast , at se tomu rika jak kdo chce je to opravdu dobre. Nikdy jsem nechtela verit, ze chleba ve vajicku na sladko je dobry, ale pak jsme toho zblajzli plny talir. Je to tak jednoduche, ze to udela i americanka navsteve k snidani.:-p

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    Achile Gregor ve své knížce Muž v zástěře nazval tuto jednoduchou dobrotu hezky česky - OPEČÁNKY:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :-D já to dělávám i s rohlíkem, taky je to dobré! +1(5) :yes:

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    tak toto jídlo podle vnoúčat nazvané papůůůů bych mohla dělat každý den:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Veroly, klídek, vždycky se někdo najde;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autor receptu)

    Taky si myslím, že kvůli receptům nemá smysl nějaký dohadování, ale co už. Někdo se tím třeba baví :-) Ale abych vysvětlila pravý důvod proč americký toust.
    1. je to z amerického toustového chleba, který je nejen tak nazvaný, ale je jiný, než náš český (chutí i velikostí). Takže prostě podle názvu
    2. v jedné rodině, která bydlela několik let v Kanadě se tomu jinak, než americké tousty neřekne a je jedno, jestli je to z chleba, toustu nebo rohlíku, či dokonce z pletýnky a dalšího jinýho pečiva. Nevím proč, je mi to srdečně jedno, asi se jim to tak líbí a pokud se to někomu nelíbí, tak ať si nebudu říkat co, ale nazve tento recept klidně české tousty. Vždyť je to naprosto jedno. Dávám sem recpety na inspiraci a ne proto, aby někdo kritizival můj název. A nevím proč mám pocit, že většinou neregistrrovaní kritizují nejvíc. Ale třeba se pletu, ale hádat se rozhodně odmítám. Já si půjčuji recepty jiných a nabízím ty svoje. Kdo chce, ať je zkusí, kdo ne, tak ať si dělá, co uzná za vhodný.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Velice zajímavé, v Americe se to jmenuje Francouzský toast. Jakpak se to asi jmenuje ve Francii?:-))

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Ženy, ještě si roztrhejte občanky - kvůli ňákýmu chlebu ve vajíčku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Zdena Zdena(neregistrovaná)

    Magdalénko, můj komentář si vůbec nepochopila. :-( Tady nejde o dokazování, kdo jaký název slyšel a zná. Můj komentář naznačoval něco jiného, než na cos reagovala ty.:-S

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ne, že bych to neznala, ale moc jsi mě inspirovala tou studenou verzí... Udělám dceři hned na zítřejší svačinu do školy. Připadá mi, že jí dávám každou chvíli to samé (pečivo s něčím a zelenina nebo jogurt), tak tohle bude pěkná a chutná změna :yes: :-).

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Zdena (neregistrovaný/á), ja som kdesi zachytila na tento chleba vo vajci aj názov "francúzsky toust"...čo ty na to?;-)

    Odpovědět

  • Zdena Zdena(neregistrovaná)

    Proč právě Americké tousty? Proč to nemohou být tousty České, nebo jenom tousty ve vajíčku? Je to jídlo, které snad zná každá česká domácnost. My Češi se pořád po někom opičíme. Někdy to bylo samé ruské a teď americké. Za české názvy jako kdybychom se styděli.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: tousty tousty na sladko americky toast tousty ve vajičku toust francouzský toust french toast recept toust na sladko tousty recepty americke toasty toasty na sladko americký toustový chléb francouzské tousty toast ve vajicku obalovane tousty toasty ve vajíčku americky predkrm achile gregor toust s vajíčkem obalovaný chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem