Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Představujeme okurkový relish. Poradíme, jak zavařit okurky podle oblíbených světových receptů
Pixabay

Chcete zpestřit letní grilování, podzimní obědy, vánoční salát či velikonoční občerstvení? Sladkokyselá chuť okurkového relishe vylepší každé maso, salát, pomazánku i grilovanou zeleninu.

Jedná se o americkou verzi zpracování našich dobře známých okurek, které nám obohacují pokrmy v jídelníčku po celý rok. Podíváme se společně, jak na to.

Recept na základní okurkový relish

Postup, jak okurkový relish připravíme, popíšeme v několika krocích:

  1. Okurky pečlivě omyjeme a zkotrolujeme, zda nejsou poškozené nebo nahnilé.
  2. 1,5 kg okurek podélně rozkrojíme, vydlabeme lžičkou semínka a rozmixujeme na menší kousky.
  3. Přidáme 1 velkou mixovanou cibuli, ¼ hrnku soli a necháme společně 2–3 hodiny odpočívat v cedníku, čímž odstraníme přebytečnou tekutinu.
  4. Nachystáme si zatím v hrnci směs dvou hrnků cukru, tří hrnků octu a čtyřech stroužků česneku. Přidáme dvě lžičky hořčičného semínka a kurkumu.
  5. Směs přivedeme k varu, přidáme okurky s cibulí a vaříme 10 minut. Naplníme čisté sklenice a zavaříme.

Fantazii se meze nekladou

Okurkový relish se hodí do hot dogu či propečeného burgeru, jako obloha, do salátů nebo pomazánek. A verzí existuje opravdu mnoho, kromě cibule se může přidat i paprika či zelí, místo cukru můžeme dát med, pikantní podání je s chilli papričkami a česká verze se neobejde bez kopru. Do které varianty se pustíte vy?

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky