15 receptů s ostružinami: Vychutnejte si tmavě zbarvené a šťavnaté letní ovoce
Druhá polovina letních prázdnin patří ostružinám. Ty v tuto dobu již dozrávají, jsou sytě černé a krásně se oddělují od stopky. Pokud nevíte, jak bohatou úrodu zpracovat, pokračujte ve čtení. Vybrali jsme 15 receptů sladkých, ale i slaných, na které se vám už při čtení budou sbíhat sliny.
Ostružiny sice nejlépe chutnají právě utržené z keříku, ale v kuchyni mají mnohem širší uplatnění. Díky své tmavé barvě vyniknou zejména ve světlejších dezertech, kterým dodávají šťavnatost a příjemnou sladkokyselou chuť. Využijete je však i při slaném vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Ostružinový džem
- Zimní ovocný čaj - vařený
- Ostružinový likér
- Ostružinová zmrzlina
- Nanuky z ostružin
- Ostružinová pěna
- Ostružinový koktejl
- Krupicová kaše s ostružinami
- Ostružinové tiramisu
- Bublaninka
- Hrnkový knedlík s ovocem
- Tvarohovo-ostružinová roláda
- Letní ostružinové řezy
- Ovocný koláč
- Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře