Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinový likér

Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete. Ale věřte, že s prvním douškem takového domácího "šnapsu", na ni zapomenete!

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kvašení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 146 kJ /
8 400 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy350,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny rozmačkáme a s malým množstvím vody mírně povaříme. Krok 2: Drť necháme krátce nakvasit, pak šťávu scedíme, zbytek vylisujeme a vše doplníme vodou na objem 1 litr. Krok 3: Přidáme 500 ml vody, 500 ml sirupu a 1 litr lihu. Krok 4: Po ustání likér stáhneme popř. zfiltrujeme a naplníme do čistých a uzavíratelných láhví.

TIP: Desatero rad na téma ostružiny

Zveřejněno 15. 9. 2009

Poznámka autorky cathleen

Výroba cukrového sirupu je u tohoto receptu : http://www.toprecepty.cz/recept/7760-merunkovy-lik...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRzp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinový likér

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRzp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravím, proč mi likér zdžemovatěl? jak se tomu vyvarovat a lze nějak napravit?:-(

Petra: ještě dodám - pokud mate velkou úrodu (ta naše taky letos vypadá slibnê :-8 ), zkus z nich džus nebo marmeládu - taky vynikající;-)

Petra: Petro, recept je z knihy Ovocné a zeleninové napoje, kde používají 80% líh (dopíšu do receptu - měla jsem tehdy domací 70% slivovici, ale 80% konzumní lih se dá koupit, dívala jsem se).
Na použití vodky jsem se ptala manžela, poradil vlastně totéž, co casino.

Při fffší neúctě, ale po přečtení komentáře od cathleen: mi přijde že autorka nerozlišuje vodku (40%) od lihu (96%)

Petra:
Při použití vodky cukr rozpusťte přímo v ostr. šťávě a nepřidávejte žádnou vodu; na litr sladké šťávy dejte minimálně 2 litry vodky.

Ahoj,
letos mám velkou ůrodu a chtěla bych to zkusit,ale nemohu sehnat líh.
mohu tam nalít vodku40%?Nebude se to nějak kazit?
Díky za odpověd.

VHS: lehce nakvasit....asi jako když se začne "kazit" - kvasit třeba potevřený zapomenutý kompot :-8 (ucítíš to i ve vůni, stačí 1-1,5 dne nechat v teple místnosti). Stačí ti to takhle?

Co je mysleno tim nakvasit??? Dekuji za odpoved.

kaculencicka: urcite bych pouzila tu vodku.

Líh???Myšleno třeba vodka???Nebo mám jít do lékárny a koupit litr lihu???Porďte!!!Díky!!!

To musí být dobrééé:-p, hned bych si usrkla:-p:yes:

:-D Nechceš zaskočit k nám na dvůr? Jsou beztrnné....;-)
Ale vážně - uvažuju, že i tenhle likér vyzkouším, aspoň z poloviční dávky:yes:

Cathleen, to musí být dobré, ale ty ostružiny:-//:-? sice jsme obklopeni hlubokými lesy, ale ani pořádně nevím kde tu rostou;-( +

Tématické fráze:
domácí ostružinový sirup, ostružinový sirup, recept na ostružinový sirup, ostružinovy sirup za studena, ostružinový sirup recept, sirup z ostružin recept, ostružiny v rumu, griotka z ostružin, domácí sirup recept ostružinovy, ostružinový kompot, vyroba domacich likeru, domácí sirup z ostružin, ostružiny v lihu, domaci vyroba likeru, domácí ostružinový sirup za studena, ostružinový sirup bez vaření, sirup z ostružin, vyroba ostružinoveho likeru, vyroba likeru, ostružinový kompot recept

Suroviny:
ostružiny, voda, voda, sirup cukrový, líh

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu