Ostružinová pěna
Tento lehký nadýchaný dezert vás určitě potěší. Osvěžující sladkokyselé ostružiny chutnají skvěle a v kombinaci s vyšlehaným sněhem tvoří dezert ideální pro letní dny. Pěnu stačí nazdobit lístkem máty nebo citronové verbeny a můžeme podávat.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 57,72 g |
Postup přípravy
Necháme vychladnout. Krok 2: Do nádoby na šlehání dáme bílek, malou špetku soli a ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Když začíná tuhnout, zašleháme po lžičkách připravené rozvařené ostružiny. Krok 3: Podle chuti můžeme dosladit, rozdělíme do misek a ozdobíme verbenou nebo mátou.
Zveřejněno 1. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvD9
Moje poznámka
Ostružinová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvD9
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 10 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 17 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 7 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 10 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 10 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 10 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 11 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 11 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 12 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 13 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 16 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr,
bílek,
sůl,
Komentáře (6)
Jahodová pěna v čokoládovém košíčku
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8