Ostružinová pěna
Tento lehký nadýchaný dezert vás určitě potěší. Osvěžující sladkokyselé ostružiny chutnají skvěle a v kombinaci s vyšlehaným sněhem tvoří dezert ideální pro letní dny. Pěnu stačí nazdobit lístkem máty nebo citronové verbeny a můžeme podávat.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,68 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 57,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V dětství jsem milovala malinovou pěnu, kterou mi dělala babička, s ostružinami je taky výborná. Maliny ale nebylo nutné předem rozvařit.
Kdo by měl výhrady ke konzumaci syrového bílku, tak ať nezkouší. Jsem si vědoma toho, že je jistější ho upravit tepelně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2023 08:19
Marie Svarcova: Vajíčko není nositelem salmonely, jen jeho povrch. Salmonela ve vejci uvnitř ,nikdy není. Horkou vodou umýt vajíčko před použitím, dá se i saponátem/ dovnitř se nedostane, je tam blanka/ ! Umýt ruce, pak vajíčko rozbít a použít. Salmonela je v mase, kuřat a slepic.Když se dodrží postup a jídlo se řádně uvaří, je po ní.
2. 9. 2023 07:52
také pamatuji z dětství, jahodovou a malinovou, ještě jsem ji dělávala dětem a vnoučatům ale dnes už to je to téměř zapomenutý recept - díky za to, že jsi ho sem dala
1. 9. 2023 21:21
Dělali jsme doma co pamatuji, třeba na lívance.. A nikdy jsme neřešili syrové bílky.. bylo to normální.,. Přidávám foto z jahod..
1. 9. 2023 14:53
Bayta (moderátorka): děkuju
1. 9. 2023 14:49
Krásné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 12 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 13 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 3 minutami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 6 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 12 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat a skladovat ostružiny. Vyzkoušejte to podle našich tipů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Další recepty
Suroviny: ostružiny, cukr, bílek, sůl,
Ostružinová pěna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvD9
Jahodová pěna v čokoládovém košíčku
mika59
Hodnocení receptu je 4,8 (14×)