Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 080 kJ / 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 9,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny dáme do kastrólika a varíme 5 minút.
Krok 2: Pridáme vo vode rozmiešanú krupicu a cukor a varíme do zhustnutia, ako normálnu krupičku.
Krok 3: Vylejeme na tanier, posypeme škoricou a ozdobíme banánom.
Zveřejněno 20. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová kaše s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4gl
Moje poznámka
Krupicová kaše s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4gl
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 2 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 11 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 3 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 6 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 7 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 7 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 8 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 10 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 10 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 13 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 23 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Suroviny:
ostružiny,
cukr,
voda,
krupice dětská,
skořice,
banán
Komentáře (13)
K soli: Nijaká soľ. Recept je tak napísaný, ako som ho mala z knihy. Inak bez ohľadu na knihu, u nás sa do sladkých jedál, ani koláčov a pod. nikdy soľ, ani štipka, nepridáva.
Po chuťově opulentní krmi na Grand restaurant festivalu (15.1-29.2.2020) byl dnes odlehčovací den
Někteří prý uvaří i z vody
Už nějakou dobu při pečení nákypu část mléka při vaření rýžové kaše nahrazuji vodou
Tady jsem paralelně uvařil kaši z mléka a kaši z vody
Nebýt obě kaše k ochutnání vedle sebe, tak je rozdíl takřka k nerozeznaní
No, zase jsem se trošku přepočítal, že
Veronika.Hrozna:
https://zena-in.cz/clanek/slana-krupicova-kase
Ak by ste robili, dajte vedieť, ako chutilo.
tejaja:
Skrzevá tu vodu v kaši jsem zažíval podobné pocity jako vy při absenci mléka...
Ale krupičku už jsem koupil...
No, uvidíme, že
Prepasírovať samozrejme môžeš, mne semienka nevadia, tak som to nerobila. Ibaže ostružiny sa varia iba 5 min, nebudú ešte rozvarené, asi sa to bude zle pasírovať. Keď vyskúšaš, daj vedieť.