Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 080 kJ / 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,03 g |
Tuky | 1,15 g |
Vláknina | 9,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny dáme do kastrólika a varíme 5 minút.
Krok 2: Pridáme vo vode rozmiešanú krupicu a cukor a varíme do zhustnutia, ako normálnu krupičku.
Krok 3: Vylejeme na tanier, posypeme škoricou a ozdobíme banánom.
Zveřejněno 20. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krupicová kaše s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4gl
Moje poznámka
Krupicová kaše s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4gl
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 11 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 1 hodinou
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 5 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 5 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 5 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 8 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 9 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 10 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr,
voda,
krupice dětská,
skořice,
banán
Komentáře (13)
K soli: Nijaká soľ. Recept je tak napísaný, ako som ho mala z knihy. Inak bez ohľadu na knihu, u nás sa do sladkých jedál, ani koláčov a pod. nikdy soľ, ani štipka, nepridáva.
Po chuťově opulentní krmi na Grand restaurant festivalu (15.1-29.2.2020) byl dnes odlehčovací den
Někteří prý uvaří i z vody
Už nějakou dobu při pečení nákypu část mléka při vaření rýžové kaše nahrazuji vodou
Tady jsem paralelně uvařil kaši z mléka a kaši z vody
Nebýt obě kaše k ochutnání vedle sebe, tak je rozdíl takřka k nerozeznaní
No, zase jsem se trošku přepočítal, že
Veronika.Hrozna:
https://zena-in.cz/clanek/slana-krupicova-kase
Ak by ste robili, dajte vedieť, ako chutilo.
tejaja:
Skrzevá tu vodu v kaši jsem zažíval podobné pocity jako vy při absenci mléka...
Ale krupičku už jsem koupil...
No, uvidíme, že
Prepasírovať samozrejme môžeš, mne semienka nevadia, tak som to nerobila. Ibaže ostružiny sa varia iba 5 min, nebudú ešte rozvarené, asi sa to bude zle pasírovať. Keď vyskúšaš, daj vedieť.