16 úžasných tipů na sladké a slané rolády: Je libo zákusky nebo chuťovky?
Rolády jsou plátem sladkého těsta (většinou piškotového), ale také masa, sýra a zeleniny, které jsou potřeny slanou nebo sladkou náplní a pak pevně zabalené do tvaru válce. Rolády se krájí na rovné či šikmé řezy.
I když si každý pod slovem "roláda" představí právě tu piškotovou s krémem, přesto jsou i jiné rolády, které mají svůj název odvozený od slova "rolovat". Rolujeme jakýkoliv plát těsta, masa či zeleniny, natřený náplní, a po smotání ho nakrájíme na řezy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Slaná roláda s křenovým krémem
- Punčová roláda s marmeládou a čokoládou
- Kuřecí mletá roláda pečená ve vepřové tukové bláně
- Piškotová roláda s marmeládou
- Bramborová roláda s uzeným masem, červeným zelím a sosíčkem
- Sněhová citronová roláda
- Roláda z králičího hřbetu s nádivkou
- Roláda z esíček
- Sýrová roláda
- Nepečená roláda z kakaových palačinek
- Roláda z mladého špenátu
- Jablečná roláda naopak
- Hovězí roláda s cuketovou šťávou
- Tvarohovo-ostružinová roláda
- Domaci tortilla roladka s pomazankou z pecene zeleniny
- Cuketovo - květáková roláda
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře