Suroviny
Porce: 1 roláda
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 767 kJ / 1 378 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,34 g |
Tuky | 101,04 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,50 g |
Sacharidy | 71,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180°C. Papírem, který lehce potřeme olejem, vyložíme plech. Není to nutné, ale oceníme po upečení.
Krok 2: Rozmixujeme červenou řepu do hladkého pyré.
Celá vejce rozklepneme do misky, se solí šleháme asi 2 minuty, přidáme horkou vodu, olej a šleháme cca 5 minut do husté bílé pěny. Přidáme pyré, dobře metličkou promícháme a po částech přidáváme mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. Po 3-4 minutách teplotu snížíme a dopečeme na 170°C (podle trouby dalších 5-6 minut). Krok 3: Upečený plát těsta pomocí papíru lehce stočíme a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém: ušleháme tvarohový Palouček s máslem, špetkou soli a dvěma lžičkami naloženého smetanového křenu, ale každý může udělat náplň jakou má rád, hodí se i Budapešť nebo pažitková. Krok 5: Vychladlý plát rozvineme a natřeme krémem, na začátek dáme větší vrstvu a postupně tenčí až do ztracena. Můžeme "vylepšit" plátky šunky nebo anglické slaniny. Pevně pomocí papíru (teď oceníme to pomazání) stočíme do rolády, zabalíme a necháme chvilku ztuhnout v chladu. Krok 6: Nakrájíme a můžeme podávat.
Celá vejce rozklepneme do misky, se solí šleháme asi 2 minuty, přidáme horkou vodu, olej a šleháme cca 5 minut do husté bílé pěny. Přidáme pyré, dobře metličkou promícháme a po částech přidáváme mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. Po 3-4 minutách teplotu snížíme a dopečeme na 170°C (podle trouby dalších 5-6 minut). Krok 3: Upečený plát těsta pomocí papíru lehce stočíme a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém: ušleháme tvarohový Palouček s máslem, špetkou soli a dvěma lžičkami naloženého smetanového křenu, ale každý může udělat náplň jakou má rád, hodí se i Budapešť nebo pažitková. Krok 5: Vychladlý plát rozvineme a natřeme krémem, na začátek dáme větší vrstvu a postupně tenčí až do ztracena. Můžeme "vylepšit" plátky šunky nebo anglické slaniny. Pevně pomocí papíru (teď oceníme to pomazání) stočíme do rolády, zabalíme a necháme chvilku ztuhnout v chladu. Krok 6: Nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná roláda s křenovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmYr
Moje poznámka
Slaná roláda s křenovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmYr
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 21 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
solamyl,
prášek do pečiva,
řepa červená,
olej,
sůl,
voda,
máslo,
sůl
Komentáře (2)