Roláda z mladého špenátu
První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete připravit skvělou slanou roládu, není to nic složitého.
Postup přípravy
Krok 1: Špenátové lístky důkladně opereme a necháme okapat. Pokrájíme je na malé kousky. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky prošleháme se solamylem, prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, sníh z bílků a špenát.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme připravenou směs a při 160 °C pečeme asi 15 minut.
Krok 4: Z plátu odstraníme pečicí papír, po celé ploše rozložíme plátky šunky a zarolujeme do rolády. Takto necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z mladého špenátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B0j
Moje poznámka
Roláda z mladého špenátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B0j
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 5 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 19 minutami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 27 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 58 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 1 hodinou
Krémová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 1 hodinou
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 1 hodinou
Suroviny:
špenát,
vejce,
solamyl,
česnek,
šunka vepřová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.