Roláda z mladého špenátu
První teplé jarní dny jsou zde a společně s nimi se krásně zelenat příroda. K jaru neodmyslitelně patří čerstvé suroviny, mezi nimi i mladý špenát, ze kterého můžete připravit skvělou slanou roládu, není to nic složitého.
Postup přípravy
Krok 1: Špenátové lístky důkladně opereme a necháme okapat. Pokrájíme je na malé kousky. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky prošleháme se solamylem, prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, sníh z bílků a špenát.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme připravenou směs a při 160 °C pečeme asi 15 minut.
Krok 4: Z plátu odstraníme pečicí papír, po celé ploše rozložíme plátky šunky a zarolujeme do rolády. Takto necháme vychladnout.
Zveřejněno 8. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z mladého špenátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B0j
Moje poznámka
Roláda z mladého špenátu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B0j
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 6 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 18 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 40 minutami
Cibulová polévka
drutek73 před 1 hodinou
Jemná banánová bábovka
Borinka před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 2 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 3 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 7 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 15 hodinami
Suroviny:
špenát,
vejce,
solamyl,
česnek,
šunka vepřová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.