Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 529 kJ / 2 039 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,12 g |
Tuky | 70,66 g |
Vláknina | 32,37 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 270,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud pustí hodně šťávy, tak ji malinko vymačkáme. Krok 3: Jablka rozprostřeme ve stejné vrstvě na plech. Posypeme brusinkami, semínky, skořicí a cukrem. Krok 4: Vejce vyšleháme společně s cukrem do husté pěny a do ní po lžících vmícháme připravenou mouku smíchanou s pudinkovým práškem.
Těsto nalijeme na jablka a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 6: Po vytažení z trouby na těsto položíme navlhčenou utěrku, pro snadnější manipulaci zakryjeme druhým plechem a rychle obrátíme. Krok 7: Z rolády stáhneme pečicí papír a pomocí utěrky opatrně zavineme. Krok 8: Roládu zabalíme do čistého papíru na pečení a necháme vychladnout, zabráníme tím lámání (praskání) těsta při pozdějším krájení. Krok 9: Nakrájenou roládu před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 8. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Moje poznámka
Jablečná roláda naopak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZwB3
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 3 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 3 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 4 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 3 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 5 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 5 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 7 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 7 hodinami
Suroviny:
jablko,
brusinky sušené,
semínka slunečnicová,
skořice mletá,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
pudinkový prášek,
vejce,
cukr krupice
Komentáře (5)