Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rumová poleva na perníčky podle Josefa Maršálka: Ochuťte perníčky tentokrát jinak
Zdroj: Toprecepty

Vánoční perníčky jsou nedílnou součástí táců s cukrovím. Zkuste je letos pojmout nejen klasicky zdobené bílkovou polevou, ale také máčené v polevě rumové, na kterou máme recept přímo od cukráře Josefa Maršálka.

Přípravou vánočních perníčků nás provází vůně perníkového koření a veselý dětský smích rozléhající se kuchyní. Perníčky totiž nejraději připravují i konzumují naši nejmenší kuchtíci. Občas to však chce alespoň malou změnu, i kdyby jen pro dospělé - třeba jemnou a voňavou rumovou polevu, která perníčky skvěle ozvláštní.

Jak připravit rumovou polevu na perníčky

Na jednu dávku rumové polevy si připravte 300 g moučkového cukru, 70 g rumu a 15 g oleje.

  1. Moučkový cukr před použitím prosejte, abyste docílili dokonale hladké polevy bez hrudek a případných nečistot. Navíc i šlehání polevy půjde snadněji.
  2. Prosátý cukr, rum a olej společně vyšlehejte do dokonale hladké polevy.
  3. V hotové polevě namáčejte upečené a plně vychladlé perníčky. Použít ji však můžete i na jiné cukroví, například na tradiční ořechové měsíčky.

Máte raději bílkovou či rumovou polevu? Nebo snad dáváte přednost úplně jinému zdobení perníčků? Podělte se s námi o vaše preference v komentářích. Přípravou vánočních perníčků s rumovou polevou vás provede následující videorecept:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Naposledy jste si prohlédli