Rychlé ragú (vegetarianska verze)

Suroviny 4-6 porcí

2-3 řapíkaté celery
3-4 střední mrkve
4-5 jarních cibulek
1/2 čerstvé chilli papričky
6 lžic olivového oleje
4 lžíce Balsamico octa
4 stroužky česneku
oregano
1 konzerva sekaných rajčat
sojový granulát (případně namleté Tofu párky)
těstoviny
sýr
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očistíme, omyjeme a dáme do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou zeleninu a osmahneme.

  2. Poté přidáme Quorn mleté maso (případně uvařené a vymačkané sojové maso nebo namleté párky) a promícháme. Po pár minutách zakápneme balsamic octem, přidáme nastrouhaný česnek, ochutíme oreganem a necháme chviličku provařit.

  3. Poté přidáme konzervu sekaných rajčat a stejné množství (1 konzervu) vody. Promícháme a necháme vařit. Mezitím dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody.

  4. Jakmile jsou těstoviny uvařené, odebereme zhruba 1/2 hrnku (125 ml) vody z uvařených těstovin a zbytek slijeme. Ragú dochutíme, je-li potřeba a přidáme těstoviny.

  5. Promícháme a přilijeme odebranou vodu z vařených těstovin. Díky škrobu ve vodě vše zahustí a ragú bude na těstovinách krásně držet. Poté přimícháme čerstvou natrhanou bazalku a podáváme sypané sýrem a čerstvými lístky bazalky.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se pořadem 30 Minutes Meals od Jamie Olivera

http://www.lucasinka.cz

Komentáře k receptu Rychlé ragú (vegetarianska verze)

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    myšlenka:definice zni - pokr pripravovany z vetsich kousku masa nebo vnitrnosti nebo zeleniny - pokud to tedy musi byt takto dopodrobna. Myslim, ze staci to, ze jsem do zavorky dala, ze se jedna o vegetarianskou verzi. Dalsi zmeny s nazvem opravdu delat neminim.

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    Lucasinko, no právě, ty píšeš, že definice slova RAGÚ zní: "pokrm z větších kousků masa" a já tam žádné maso nevidím! Tak to je nějaký protimluv. Jako kompromis bych, vzhledem k tomu, že jsi vegetariánka, navrhla co píše cathleen - VEGETARIÁNSKÉ RAGÚ. Hezký den přeji ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Lucko, já zase v některé ze svých kuchařek kdysi narazila na recept Zeleninové ragú (také bez masa) ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lucasinka: možná by bylo dobré to nazvat Vegetariánské ragú, co myslíš?
    Jinak se mi to líbí ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka(autorka receptu)

    myšlenka: pro tento nazev mam dva duvody. Za prve jsem se inspirovala Jamie Oliverem, ktery tento pokrm "Ragú" nazval a ma verze je odlisna pouze v tom, ze on pouzil veprove parky, ktere rozemlel, kdezto ja pouzila vegetarianske "maso" a druhy duvod je ten, ze definice slova "ragú" zni, ze je to pokrm, pripravovany z vetsich kousku masa, vnitrnosti nebo zeleniny. ;-)

    Odpovědět

  • myšlenka myšlenka(neregistrovaná)

    Nechci být za rejpala. . . ale ragú bez masa, tak to nevím. Nazvala bych to zeleninovou směsí nebo tak nějak, ale základem ragú je maso. Možná líbivý výraz, proto si ho použila. Bez masa teda fakt nevím. :-//

    Odpovědět

Tématické fráze: sojove ragu zeleninové ragů ragú ze sojového masa vegetariánská sekaná tofu ragú zeleninové ragů s tofu párkové ragů jamie oliver ragu zeleninová sekaná vegetarianská co je to ragú definice ragů co je ragú čočkové ragú s tofu ragu z parku sojové ragů se zeleninou rychlý recept s tofu ragú z tofu jehněčí (tofu) ragú sojové maso ragů ragu bez masa