Květákové ledvinky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 3-4 porce Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

3 vepřové ledvinky
tak 10 cm pórku
2 dobré párky
1/2 hlávky menšího květáku
1 lžíce Provensálské koření
3 stroužky česneku
1 cibule
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si nakrájíme, dáme je na olej, kde jsme před tím osmažili cibulku s pórkem.

  2. Květák si nakrájíme po růžičkách na drobnější kousky a když se ledvinky zatáhnou, tak ho přidáme, zároveň s Provensálským kořením, česnekem na plátky a dusíme tak dlouho, až budou ledvinky měkké a květák skoro rozdušený.

  3. Pak dáme ještě trošku vody, abychom měli šťávičku, přidáme nakrájené párky, dochutíme pepřem, petrželkou a solí, necháme ještě chvilku dusit a je hotovo. Není třeba zahušťovat, to zařídí za nás květák.

Poznámka

Takhle vznikají nejlepší recepty, když se nutně potřebuje cokoliv spotřebovat(já dnes květák).

Manžel už dávno za jídlo neděkuje, říká, že ode mne je dobré všechno, co uvařím, ale když je něco vyjímečně lahůdkové, dokáže chválit, mluví o tom plno dní, je nadšený jak si pochutnal, a právě to se dneska stalo! Tak vyzkoušejte!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Květákové ledvinky

  • pipre pipre

    Moc dobrý nápad a manžel jistě chválil právem:-):yes:3.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty fakt uvaříš ze všeho, Bibi;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No dobrý nápad:yes: - máš pravdu, když je něco potřeba zužitkovat okamžitě, vznikají nečekané dobroty :-D:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: květákové pokrmy jak dlouho dusit ledvinky květákové recepty ledvinky recept květák recepty kvetak pokrmy ledvinky+recept provensálská kuchyně květák nejlepší recepty provensálská kuchyně /recepty.cz

Zapomněl/a jsem heslo