

Květákové ledvinky
Suroviny 3-4 porce
- 3 vepřové ledvinky
- tak 10 cm pórku
- 2 dobré párky
- 1/2 hlávky menšího květáku
- 1 lžíce Provensálské koření
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Ledvinky si nakrájíme, dáme je na olej, kde jsme před tím osmažili cibulku s pórkem.
Květák si nakrájíme po růžičkách na drobnější kousky a když se ledvinky zatáhnou, tak ho přidáme, zároveň s Provensálským kořením, česnekem na plátky a dusíme tak dlouho, až budou ledvinky měkké a květák skoro rozdušený.
Pak dáme ještě trošku vody, abychom měli šťávičku, přidáme nakrájené párky, dochutíme pepřem, petrželkou a solí, necháme ještě chvilku dusit a je hotovo. Není třeba zahušťovat, to zařídí za nás květák.
Poznámka od kuchařky
Takhle vznikají nejlepší recepty, když se nutně potřebuje cokoliv spotřebovat(já dnes květák).
Manžel už dávno za jídlo neděkuje, říká, že ode mne je dobré všechno, co uvařím, ale když je něco vyjímečně lahůdkové, dokáže chválit, mluví o tom plno dní, je nadšený jak si pochutnal, a právě to se dneska stalo! Tak vyzkoušejte!