Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kdo by nemiloval sladké, krásně zbarvené jahody? Ukážeme vám jednoduchý a velmi rychlý recept na chutnou jahodovou roládu z cukrářských piškotů, po které se jen zapráší.

Sezóna oblíbených krásně červených sladkých jahod je v plném proudu a proto jsme si pro vás připravili jednoduchý, ale opravdu velmi chutný recept na jahodovou roládu z cukrářských piškotů. Příprava je velmi snadná a její šťavnatá chuť vás nejen příjemně osvěží, ale také potěší vaše smyslové buňky. Tak s chutí do toho.

Jahodová roláda z piškotů

Na přípravu rolády budete potřebovat smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, jahody, cukrářské piškoty a mléko.

  1. Nejprve si vyšlehejte smetanu ke šlehání s vanilkovým cukrem, dokud nevznikne šlehačkový krém.
  2. Čerstvé jahody nakrájejte na velmi tenké plátky.
  3. Jako podklad pod roládu použijte pečicí papír a vrstvu potravinářské fólie.
  4. Začněte vrstvit: Nejprve plátky jahod, potom cukrářské piškoty, které nejdříve namočíte v mléce.
  5. Piškoty pokládejte těsně vedle sebe
  6. Do rolády můžete přidat i jahodovou marmeládu, kterou potřete piškoty.
  7. Navrch přidejte šlehačkový krém a pár jahod.
  8. Roládu opatrně srolujte a dejte vychladit přes noc.
  9. Nejlépe chutná právě vychlazená z lednice

Podívejte se na kompletní znění receptu na rychlou jahodovou roládu z piškotů

Pokud vám ještě zbylo pár čerstvých plodů a jste opravdoví milovníci jahod, můžete vyzkoušet úžasný recept na italský dezert - panna cottu s jahodami. Po důkladném odležení si vás určitě získá svou jemnou chutí

Napište nám do komentáře pod článek, jak vám jahodová roláda chutnala. Za vaše komentáře budeme rádi. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie