Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.

Panna cotta je velmi známý a oblíbený italský dezert, plný lahodné smetany a ovoce, který se připravuje do skleničky.  Nejdůležitější na přípravě tohoto skvělého dezertu je dodržet potřebnou dobu chlazení, aby se dezert dostatečně uležel a získal požadovanou konzistenci. Tak s chutí do toho.

Příprava panna cotty

Na přípravu panna cotty budete potřebovat plátkovou želatinu, čerstvé jahody, mléko, 33% smetanu ke šlehání, pár kapek vanilkového extraktu nebo vanilkový lusk, čerstvou mátu na ozdobení a cukr.

  1. Nejdříve si připravte misku s vodou a namočte do ní plátkovou želatinu.
  2. Do rendlíku si nalijte mléko, smetanu ke šlehání, cukr a pár kapek vanilkového extraktu.
  3. Nechte dojít těsně před bod varu.
  4. Poté pořádně vymačkejte vodu z želatiny a přidejte ji do směsi.
  5. Směs dobře rozmíchejte do hladka.
  6. Po vychladnutí nalijte do sklenic.
  7. Nechte alespoň 6 hodin uležet v lednici. 
  8. Mezitím si připravte z kousků jahod rozvar, do kterého přidáte cukr a kyselinu citronovou. Poté nechte vychladit v lednici.
  9. Vychladlé skleničky podejte z lednice a dozdobte jahodovým rozvarem a mátou.
  10. Tip: Panna cottu můžete připravit také z kokosového mléka, které jí dodá zase trošku jinou chuť.

Podívejte se na kompletní znění receptu na panna cottu s jahodami.

Do komentáře pod článek se s námi podělte o dojmy, jak se vám náš recept líbil. Přejeme mnoho úspěchů při vaření i pečení. 

 

Komentáře

Další tipy a triky