16 inspirací na sladké a slané pokrmy se želatinou, které nám nejvíce chutnají
Želatina se vyrábí z klihovitých částí zvířat - z kostí, šlach a kůží. V pokrmech má za úkol zpevnit řídké a polotekuté hmoty tak, aby udržely tvar a daly se krájet. Samotná želatina je téměř bezbarvá a má neutrální chuť.
Želatina je živočišný přípravek ke zpevnění tekutých sladkých a slaných potravin. Dá se velmi dobře ochutit i obarvit. Její přírodní alternativou je agar, vyrobený z mořských řas, nebo slaný aspik, připravený dlouhým vařením klihovitého masa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
- Vaječná tlačenka plněná celými vejci
- Nepečený cheesecake s lesním ovocem
- Aspik v paprice
- Domácí želé hadi
- Sulc-huspenina z hříbků
- Jahodový pohár s marcipánovým krémem
- Sulc z vepřových nožek
- Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
- Aspik s červenou řepou
- Semifreda
- Aspikový dort
- Ovocný dortík se želatinou
- Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
- Ovocné želé bonbony
- Tlačenka téměř dietní
1/16
1/16
Komentáře