Sulc z vepřových nožek
Domácí sulc je dobrůtka. Je za pár korun a trochu práce. Výsledek je tradiční pokrm, který ale na stole nadělá spoustu parády i chuťových zážitků. Potřebujete k němu jen několik málo přísad a trochu trpělivosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 398 kJ / 95 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,16 g |
Tuky | 0,38 g |
Vláknina | 9,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kulaté koření a bobkové listy dáme do vajíčka na louhování čaje (pro pozdější snadné vyjmutí z vývaru).
Krok 2: Nožky důkladně očistíme a dáme je do vhodného hrnce. Přidáme očištěnou zeleninu, koření, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby byly nožky ponořené.
Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Krok 3: Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Krok 4: Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.
Slabým varem vaříme přikryté pokličkou doměkka. V obyčejném hrnci od doby varu cca 100 minut, v papiňáku cca 40 minut. Krok 3: Poté z hrnce vyndáme všechny suroviny a vývar prudkým varem zredukujeme o jednu třetinu. Krok 4: Nožky obereme, maso i kůže pomeleme na masovém mlýnku, mrkev drobně nakrájíme a vše dáme do vývaru. Přidáme zelenou petrželku, promícháme, nalijeme do vhodných formiček a necháme ztuhnout přes noc na chladném místě. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou cibulí a pokapeme vodou naředěnou octem.
Zveřejněno 24. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc z vepřových nožek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWZE
Moje poznámka
Sulc z vepřových nožek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWZE
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 3 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 3 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 52 minutami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 2 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 5 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 16 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 18 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 18 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 18 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 19 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 20 hodinami
Tématické fráze:
huspenina z vepřových nožek,
vepřové nožky,
recept na sulc,
domácí vepřový sulc,
huspenina recept,
vepřový sulc recept,
veprovy sulc,
veprove nožky recept,
recept sulc,
sulc recept,
vepřové nožky recepty,
recept na vepřový sulc,
jak připravit sulc,
sulc vepřovy,
recept na huspeninu,
veprova huspenina,
vepřový aspik,
vývar z vepřových nožek,
recept na vepřovou huspeninu,
recepty vepřový domácí sulc
Suroviny:
nožička vepřová,
mrkev,
cibule,
česnek,
pepř,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
petržel
Komentáře (5)
mika59: Miladko,různé sulcy a aspiky jsou u nás doma ve velké oblibě