Postup přípravy
Zbytek necháme vychladit do druhého dne. Krok 4: Sulc:
Druhý den bychom v hrnci měli najít kus krásné, pevné huspeniny. Pokud se tak nestane, bude potřeba po přecezení svařit objem tekutiny - zredukovat. Krok 5: Nejprve na plotně celou hmotu mírně rozpustíme, aby šel přecedit vývar. Přes cedník přelijeme do jiného hrnce a přivedeme k varu. Pokud je potřeba, dosolíme a přidáme nakrájenou mrkev. Mezitím obereme maso, včetně kůže. Nameleme nebo nakrájíme nadrobno a přidáme zpět do vývaru. Když je mrkev měkká, stáhneme z plotny a přidáme nakrájenou cibuli a okurky. Kápneme trochu octa a přidáme mletý pepř. Krok 6: Sulc rozdělíme do nádob, ve kterých ho chceme uchovávat (můj táta dává do srnčích hřbetů, já kvůli skladování dávám do dóz).
Necháme vychladnout a poté dáme do lednice. Trvá cca den než sulc úplně zatuhne.
Podáváme s octem a chlebem.
Zveřejněno 1. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovar a sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J66AP
Moje poznámka
Ovar a sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J66AP
Nejnovější recepty
Křupavé sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Restované kuřecí prso se žampiony a mrkví (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Zdravá snídaně nejen pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Lehký salát s balkánským sýrem i pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Smažený celer se sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové ovesné sušenky
Neregistrovaný před 4 minutami
Rajská polévka III
ZuzkaBob před 6 minutami
Žitný chléb z pekárny
Neregistrovaný před 7 minutami
Brynzové halušky II
1Jirina před 21 minutami
Pařížský krém
Neregistrovaný před 24 minutami
Mrkvové řezy s mascarpone
Neregistrovaný před 35 minutami
Vepřové maso se žampiony a rýží
Neregistrovaný před 37 minutami
Langošky
Neregistrovaný před 40 minutami
Rýžový nákyp
Neregistrovaný před 41 minutami
Vepřová bratislavská plec
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
česnek,
sůl,
ovar,
vývar masový,
cibule,
okurky sterilované,
mrkev,
ocet,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)