Svatomartinské menu: Z 18 oblíbených svátečních receptů si jistě vyberete i vy
Svátek svatého Martina slavíme nejspíše všichni. Zatímco dospělí se těší na dozlatova upečenou husu nebo kachnu s nadýchanými knedlíky a svěžím zelím, naši nejmenší se nemohou dočkat svatomartinských rohlíčků.
Svatomartinské hodování je zakořeněno v dávných dobách, kdy končil zemědělský rok. V rámci odchodu čeledínů ze služby se hodovalo - podávaly se husí pečínky se zelím a lokšemi, svatomartinské rohlíčky i první víno z nového ročníku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
- Kaldoun
- Kachní kaldoun
- Svatomartinská husa
- Husa a kachna pečená
- Kachna bez práce
- Kuře à la husa
- Bramborové knedlíky
- Domácí karlovarský knedlík
- Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
- Karamelové zelí
- Moravské zelí
- Lahodné dušené hlávkové zelí
- Martinské rohlíčky
- Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
- Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
- Husí paštika se sušenými švestkami
- Husí játra s mandlemi
1/18
1/18
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře