Lahodné dušené hlávkové zelí
Nejoblíbenější česká zeleninová příloha. Zde už musíte mít nějaké zkušenosti v kuchyni, hlavně odhad množství, aby výsledkem bylo optimálně sladkokyselé zelí, které bude vašim strávníkům chutnat. A hodí se třeba k huse a knedlíkům.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 307 kJ / 73 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,98 g |
Tuky | 0,22 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Toto zelí nemá chybu a oproti zahuštěním moukou je lahodnější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 8. 2021 03:43
Dělám podobně, jen cukr dávám hned na cibuli a nechám ho lehce zkaramelizovat, zkuste, třeba se tento postup též osvědčí.
23. 8. 2021 12:57
Dle receptu se zelí povedlo, takže posílám .
Jinak, já do zelí přidávám ještě jednu celou skořici(inspirace z jiného receptu zde) a manžel už bez ní zelí nechce
Jinak, já do zelí přidávám ještě jednu celou skořici(inspirace z jiného receptu zde) a manžel už bez ní zelí nechce
29. 5. 2013 11:10
s bramborou jsem ještě nedělala. ráda vyzkouším, děkuji za inspiraci
24. 1. 2013 13:58
také zahušťuji bramborami při dušení také nedávám takové velké množství vody
22. 1. 2013 13:43
Bibi, červené zelí je skvělé. Nedělávala jsem ho kdysi, teď nám nějak zachutnalo
22. 1. 2013 12:43
Hanyss, zelí dělám téměř stejně a s tou bramborou mě to naučili příbuzný z Moravy-moc mi u nich chutnalo Přidávám ti fotky a dávám ti 2.bod
13. 12. 2012 00:50
v surovinách Ti chybí brambor, dělám podobně zelíčko chtná skvěle
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 2 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 3 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 3 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 5 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 5 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 7 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu
Přílohové hlávkové zelí k masu a knedlíkům - to není úplně snadná disciplína. S našimi radami to ale zvládnete hravě
7 nejlepších receptů na pečenou husu. Připravte si s námi slavnostní oběd, netradičně i jaksepatří, se zelím a knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: sladké hlávkové zelí sladké hlávkové zelí recept dušené sladké zelí sladké zelí recept recept na sladke zeli sladké dušené zelí sladké červené zelí recept na sladké červené zelí recepty na sladké zelí sladké zelí recepty dušené hlávkové zelí sladke zeli hlavkove zeli recept dušené sladké zelí recept hlávkové zelí recepty hlavkove zeli dušene recepty sladké zelí dušene sladké červene zelí sladké červené zelí recept cervene zeli
Suroviny: zelí červené, cibule, cukr, sůl, olej, ocet, brambory
Lahodné dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/13RR
7 názorů