Lahodné dušené hlávkové zelí
Nejoblíbenější česká zeleninová příloha. Zde už musíte mít nějaké zkušenosti v kuchyni, hlavně odhad množství, aby výsledkem bylo optimálně sladkokyselé zelí, které bude vašim strávníkům chutnat. Hodí se třeba k huse a knedlíkům.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 307 kJ / 73 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,98 g |
| Tuky | 0,22 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ze zelí odstraníme vnější listy, rozkrojíme ho a vykrájíme košťál. Poté jej nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Cibuli osmahneme na oleji a přidáme nakrájené zelí. Přidáme cukr a dosolíme tak, aby nebylo jen sladké (ochutnáváme). Zalijeme vodou, aby bylo zelí ponořené a dusíme. Průběžně je třeba promíchat a dolévat vodu, je-li třeba.
Krok 3: Když je zelí měkké a vody třetina i méně, oloupeme a nastrouháme bramboru na velmi jemno a vmícháme postupně do zelí, dokud se nezahustí. Velmi krátce provaříme.
Krok 4: Nakonec dochutíme octem, aby zelí mělo nakyslou chuť, a případně ještě solí a cukrem.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem a pečeným masem.
Zveřejněno 12. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahodné dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/13RR
Moje poznámka
Lahodné dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/13RR
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 9 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 4 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Tématické fráze:
sladké hlávkové zelí,
sladké hlávkové zelí recept,
dušené sladké zelí,
sladké zelí recept,
recept na sladke zeli,
sladké dušené zelí,
sladké červené zelí,
recept na sladké červené zelí,
recepty na sladké zelí,
sladké zelí recepty,
dušené hlávkové zelí,
sladke zeli,
hlavkove zeli recept,
dušené sladké zelí recept,
hlávkové zelí recepty,
hlavkove zeli dušene,
recepty sladké zelí,
dušene sladké červene zelí,
sladké červené zelí recept,
cervene zeli
Suroviny:
zelí červené,
cibule,
cukr,
sůl,
olej,
ocet,
brambory
Komentáře (11)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak, já do zelí přidávám ještě jednu celou skořici(inspirace z jiného receptu zde) a manžel už bez ní zelí nechce