Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Svátek svatého Martina se od nepaměti nese v duchu velkých hodů. Charakteristickým svátečním pečivem jsou svatomartinské rohlíčky. Bez kynutí, se spoustou másla a jemnou náplní z vlašských ořechů se rozplývají na jazyku.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,21 g |
| Tuky | 212,78 g |
| Vláknina | 12,75 g |
| Cholesterol | 819 mg |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 272,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme zpracovat i v robotu.
Krok 2: Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 3: Mezitím připravíme ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku a lžičky vanilkového extraktu a vše spojíme tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud bude hmota řídká, přidáme ořechy. Hotovou náplň uložíme do lednice.
Krok 4: Odpočaté těsto zvážíme, rozdělíme na 5 dílů a každý vytvarujeme do koule. Těsto rozválíme dokulata na tloušťku zhruba 3 mm. Nožem vykrájíme trojúhelníky.
Krok 5: Na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň a kraje těsta potřeme bílkem. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme na náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček. Okraje rohlíčku stiskneme mezi prsty, aby se těsto spojilo.
Krok 6: Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Krok 7: Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4gj
Moje poznámka
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4gj
Nejnovější recepty
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 15 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 1 hodinou
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 2 hodinami
Povelikonoční polévka z vařených vajec
Fitulka před 2 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 12 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 13 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 13 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 14 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
ořechové rohlíčky,
svatomartinské rohlíčky,
ořechová náplň,
nekynuté rohlíčky,
svatomartinske rohlíčky recept,
orechove rohlicky recept,
recept na ořechove rohličky,
orechove rohlicky nekysnute,
rohlíky s ořechovou náplní,
bratislavské rohlíčky nekynuté,
recept na ořechovou nápln,
ořechová nádivka do rohlíčků,
nekynuté makové rohlíčky,
makove rohličky nekynute,
ořechove rohličky bez kynutí,
recept na rohlíčky,
svatomartinské rohlíčky z jogurtu,
ořechové rohlíčky videorecept,
rohlíčky recept,
recepty ořechová náplň
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
žloutek,
sůl,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
extrakt vanilkový,
bílek,
vejce
Komentáře (65)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
I když já mám také ráda když jsou pořádně naplněné. 👌🏼😃