Jak připravit bezinkový likér? Má krásnou barvu a příjemnou chuť, inspiraci a postup najdeme v oblíbených receptech
Bezinky jsou plody, které dozrávají na černém bezu koncem léta. Dají se zpracovat různými způsoby, navíc jsou snadno dostupné i pro ty, kdo nemají zahradu. Stačí vzít košík, nůžky a vyrazit do přírody.
Bezinky sklízíme opatrně, aby zbytečně z plodenství neopadaly. Doma je rychle opláchneme v chladné vodě a necháme chvíli okapat. Potom je z plodenství otrháme - můžeme k tomu použít vidličku. Pěkně vyzrálé kuličky dále zpracujeme. Náš další článek poradí, na co všechno se bezinky hodí:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit likér z bezinek
Vylisovanou šťávu z bezinek promícháme s cukrem, přidáme celou skořici a hřebíčky (koření), povaříme. Druhý den šťávu přecedíme a promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v chladnu a temnu. Bezinkový likér snadno připravíme podle některého z následujících receptů:
Jak se přípravují jiné oblíbené likéry (např. vaječný, karamelový, čokoládový atd.), poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké likéry mohou navodit pohodu nejen v čase Vánoc. Jejich výroba není vůbec složitá
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Komentáře