Jaký tvaroh je nejlepší do Míša řezů? Takový, aby vznikl nadýchaný a jemný krém
Míša řezy patří ke stálicím našich kuchyní a je častým moučníkem k odpolední kávě, k pohoštění pro návštěvu nebo k svačince pro děti. Skládá se z jemného kakaového korpusu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Tvaroh v moučnících bývá na rozdíl od tvarohových náplní do buchet a koláčů jemný - ve spojení s našlehaným máslem a cukrem nebo šlehačkou vznikne lehký krém, který dodá dezertu nadýchanost. Poradíme vám, jak toho dosáhnout:
Jaký tvaroh patří do Míša řezů
Hustý tvaroh můžeme hned zpracovat, ten řídký necháme prokapat přes plátýnko:
- Použijeme tučný nebo polotučný tvaroh z vaničky i z fólie, který je nejjemnější - domácí tvaroh je totiž hrudkovitý a využijeme ho spíše ve slané kuchyni. Tvaroh přidáme do ušlehaného másla s cukrem. Lehčí variantu krému získáme z ušlehané šlehačky s cukrem, do které vmícháme při nízkých otáčkách tvaroh.
- Řídký tvaroh smícháme s kysanou smetanou a vložíme do látkového ubrousku do cedníku. Necháme ho vykapat na lince. Tvaroh v ubrousku pak jemným tlakem vymačkáme a přendáme do misky, ve které jsme ušlehali máslo s cukrem nebo šlehačku. Vymícháme jemný krém.
Dostali jste chuť na Míša řezy? Vyzkoušejte jejich přípravu podle našeho videa:
Komentáře