Zdravé mlsání: I bez bílého cukru a mouky si můžete pochutnat na sladkém dezertu
Každý člověk si občas pochutná na něčem nezdravém - na zákusku, koblihách, čokoládě nebo bonbónech. Nesmí to být příliš často, protože takové potraviny mají kromě jiného vysokou kalorickou hodnotu.
Zdravé mlsání je pro lidi, kteří žijí zdravě a do vyvážené stravy se jim zákusky a sladké pečivo nehodí. Vyhýbají se cukru, bílé mouce, tuku a omezují smažení. Poradíme vám pár tipů, jak si pochutnat na sladkém bez výčitek svědomí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakým potravinám se radši vyhnout
V množství menším než malém je lze tolerovat:
- Bílý cukr a sladké sirupy - bonbóny, čokoláda, moučníky, sladká jídla.
 - Bílá mouka je obsažena v chlebu, sladkém pečivu, v moučnících a zákuscích.
 - Kandované ovoce obsahuje hodně cukru, ale sušené ovoce také.
 - Máslo a tuk je téměř v každé sladkosti - krémy, zmrzliny, moučníky, čokoláda.
 - Pražené ořechy a ochucené oříšky přestavují zbytečnou kalorickou nálož.
 
Jaké potraviny jsou vhodné pro mlsání
Je mnoho potravin, které jsou pro mlsání vhodné:
- Sladká stévie, čekankový sirup a další umělá či přírodní sladidla nahradí bílý cukr.
 - Mouka kokosová, ovesná, amarantová a mnohé jiné jsou vhodnější než bílá.
 - Ořechy natural v malém množství jsou zdravé a plné vitamínů a minerálů.
 - Máslo a tuk lze z každého moučníku vynechat a nahradit je banánem.
 - Lyofilizované ovoce a v menším množství (podle obsahu cukru) i čerstvé ovoce.
 
Příklady zdravého mlsání
Stačí trochu času a nachystáme si zdravé mlsání doma:
- K zobání si připravíme datlové cukroví, kokosové kuličky, ovesné sušenky.
 - Sladké želé z ovocné šťávy dobře nahradí klasické cukrové bonbóny.
 - Místo tabulky mléčné čokolády můžeme sníst kostičku 80% čokolády.
 - Tvarohový krém je výborný s čerstvým ovocem a hodí se i na dort.
 - Dortový korpus ze špaldové mouky je zdravější než z mouky pšeničné.
 - Luštěniny (fazole) a obiloviny (jáhly) jsou vhodnou alternativou k mouce.
 
	
	
				
Komentáře