Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší cukroví s krémy? Košíčky s karamelem, plněné ořechy i vláčná kávová kolečka
Zdroj: Toprecepty, JanaDorazinova

Samotné cukroví je skvělé, ale doplněné o krém může být přímo fantastické. Jde pak vlastně už o takové malé mini dortíčky, které se časem trochu rozleží a krém zvláční samotný korpus. Ráj v ústech je zaručen! Připomeňte si s námi zásady přípravy i to, jak plněné cukroví skladovat.

Doba krémová

Přicházíme s předstihem a víme to. Ještě je totiž čas. Cukroví bychom měli plnit krémy ideálně až pár dní před svátky. Ale už teď si můžete promyslet, co a jak. A v tom se vám pokusíme pomoci. Zásada číslo jedna zní, že pokud do krému používáme syrová vajíčka, pak jeho výrobu necháváme vyloženě na poslední chvíli, vejce kupujeme čerstvá a cukroví spotřebujeme co nejdříve, nejpozději do dvou až tří dnů. Jsou ovšem krémy, jejichž příprava prochází tepelnou úpravou a tak vydrží o něco déle. Takovým je univerzální krém do cukroví z vajec, másla a cukru, dlouho ale vydrží i obyčejné vyšlehané máslo s cukrem a rumem, které můžete ještě dochutit čokoládou, kakaem nebo oříšky. Dalším „držákem“ je i na karamel svařené kondenzované mléko, vyšlehané s máslem. I těmito krémy ale plníme cukroví nejdříve týden před svátky a skladujeme je v lednici nebo na balkoně.

Košíčky s krémem

Jestli se nějaké cukroví obzvlášť vyjímá na svátečním stole, pak jsou to právě košíčky. Pro jejich přípravu můžete klidně využít klasické linecké těsto, anebo je udělejte z univerzálního těsta na košíčky. Na to budete potřebovat: 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 140 g másla a 2 žloutky. Těsto zpracujte klasicky jako linecké a poté je vyválejte na plát, vykrajujte na pomoučené ploše kolečka a vtlačujte do formiček. Ty ani nemusíte vymazávat. Krém do košíčků může být libovolným inspirujte se třeba našimi třemi tipy:  

Váš šálek kávy

Víte, že patříme mezi velké milovníky kávy? V období pandemie spotřeba tohoto nápoje, připraveného doma, u nás ještě vzrostla a tak není divu, že roste obliba i kávového cukroví, které kávovou chuť vlastně násobí. Káva je v něm totiž jak v těstě, tak často i v krému. Ten můžete udělat jednoduchý kávový, anebo zkuste originální kofilový!

To pravé ořechové

Co by to bylo za Vánoce bez ořechů? Naši předkové ořechy a sušené ovoce využívali místo sladkostí, posléze obojí sloužilo jako skvělé přírodní suroviny právě pro výrobu domácích cukrovinek. Mezi ty patří v době adventu i plněné ořechy. Na tohle cukroví existuje bezpočet předpisů, jak na těsto, tak na krémy vhodné k plnění hotových korpusů. Použít do ořechů můžete náš již výše zmíněný univerzální krém, anebo zkuste změnu: krém z Mila oplatek!

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více