Ořechy s krémem

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: 1,5 hodiny 75 ks Cukroví , Pečené, Plněné 32 názorů

Suroviny

Těsto
250 g hladké mouky
150 g másla
150 g mletých vlašských ořechů
80 g cukr moučka
2 polévkové lžíce kakaa
1 vejce
1 vanilkový cukr(8 g)
špetku mleté skořice
špetku mletého hřebíčku
Krém
200 g másla
350 ml mléka
1 vanilkový puding
cukr moučka
mandlové aróma
cukr moučka
vanilkový cukr na obalení
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:
    Ze všech surovin zpracujeme těsto. Plníme do formiček tak, aby nám zůstal uprostřed důlek. Dáme na plech a v předehřáté troubě na 180°C upečeme.

  2. Vychladlé plníme krémem a slepujeme k sobě. Obalíme v moučkovém cukru,který jsme smíchali s vanilkovým.

  3. Krém:
    V mléce rozmícháme puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vychladlý pudink zašleháme po částech do másla, podle chuti zašleháme cukr a mandlové aróma.

  4. Z tohoto těsta dělám i cukroví do formiček obalené v cukrech bez krému.

Poznámka

Recept mám z časopisu Vlasta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 600 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechy s krémem

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    Já vařím puding do krému ve vodě a nikdy se mě nezkazil,plním jím rohlíčky z amonia,když jich mám hodně tak také dávám do mrazáku,v lednici hodně změknou

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Mesic: díky a snad budou chutnat:-))

    Odpovědět

  • Mesic Mesic

    Dobrý večer, tak právě jsem dopekla dle Vašeho receptu a musím dát jedničku s*. Když napíšu, že se úžasně vyklepávaly, tak je to slabé slovo. Opravdu z formiček vyloženě klouzaly :-)) když si vzpomenu, kolik jsme jich s mamkou v mém dětství rozlomily, když jsme házely formičky z metru :-D:-D
    Před mnoha lety jsem ochutnala jedny ořechy a nikdy na ně nezapomenu. Když jsem u Vašeho receptu našla skořici a hřebíček, tak si uvědomila, že to je asi to, co mi u ostatních chybělo. Tak uvidím, jak se těm z raného mládí přiblíží. Zatím to vypadá slibně :yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    eva hubova:ano, přesně takhle jsem to myslela, asi jsem se špatně vyjádřila, my také máme moc rádi krémy nastavené s pud., jsou lahodné, ale dávám je jen do dortů atpd., prostě na rychlou spotřebu, vůbec nevím, co mě to vloni napadlo, navíc opravdu byl celkem teplý prosinec a opravdu jsem skoro vše vyházela, proto jsem to také napsala, a Vám závidím, že máte místo v mrazáku, mě už ten můj snad praskne:-D, takže cukrovíčko tam rozhodně nenarvu

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Lenka:Lenko, na trvanlivost krému jsem odpovídala v komentáři už před 2 roky a máslo žlukne i v jiném krému...krém nastavený pudingem není na dlouhé skladování, ale my jej máme rádi a proto když dělám jakékoliv cukroví s tímto krémem, tak hned větší čast čerstvého dávám do mrazáku a odebírám podle potřeby, třeba i za 2 měsíce:-))

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    eva hubova: klasika recept, jsou výborné, jen bych dovolila nesouhlasit s krémem, pokud není venku ..resp. na balkoně dost značná zima, ostatně, jako loni, tak když přidáte do krému puding, celé to pokazíte protože to žlukne a následně splesnivý, to se mi přesně stalo vloni a už NIKDY více do krémů na vánoční cukroví onen puding, zašlehané žloutky v páře, tak to je přesně ono ;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Zuzka: Zuzko, já formičky vymazávám jen před prvním pečením lehounce mastným papírem ze 100% tuku:-))

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka

    Loni jsem je dělala poprvé a byly vynikající. Jen krém jsem dělala čokoládový vařený, bylo to s ním skvělé a hned tak se nezkazí. Jen jsem zapomněla, jestli se mají vymazávat formičky. Děkuji za odpověď a přeji všem krásné Vánoce.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Ivana79: Ivanko, tak to jsi mě potěšila, jsem ráda, že se Ti ořechy líbí a dík za fotečku:-))

    bara.it., petulina...dodatečně díky za fota a komentář..nějak mi to uniklo:-))

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak ja musím len súhlasiť s ostatnými,orechy išli z formičiek úplne samé,chuťovo sú vynikajúce,mäkké:-*:yes::yes:Som veľmi milo prekvapená,po tom ako som čítala niektoré komentáre o polámaných,prihorených a pod.orechoch:-SPlnky asi použijem dve,zatiaľ pridávam len dnešné fotky,neskôr pridám finálny výrobok;-):-K

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Formicky na orechy mam uz spoustu let, ale vlastne jsem je jeste nikdy nepouzila az do letosnich (lonskych) vanoc a na vyzkouseni jsem sahla, Evi, po tvem receptu a neprohloupila jsem. Sly uplne krasne vyklepnout (cehoz jsem se obavala) a chutove byly vynikajici. Udeluji ti bodika :yes:24:yes: a dovoluji si pridat fotku.

    Odpovědět

  • petulinaS petulinaS

    Výborné těsto, z formiček se vyklápěli sami! :-) a dohromady jsem použila 100 formiček, skoro 3 plechy ;-) díky za skvělý recept :-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Magdalenko díky za fotečku,máš je hezké:-))

    Odpovědět

  • sylva sylva(neregistrovaná)

    je to moc dobre cukrovi:-))

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Oli,já plním těsně před vánocemi,část dám do mrazáku zbytek se sní během 3-4 dnů...10 dnů je moc,protože puding je vařený s mlékem a mohlo by to zkysnout...tak to dělám i s jiným cukrovím které plním krémem...hned jak naplním,nechám ztuhnout a dám do plastových krabic a uložím do mrazáku...

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: ořechy vánoční cukroví cukroví z vlašských ořechů krém do vánočních ořechů orechy s kremem orechovy krém do cukroví recept na krém do vánočních ořechu ořechy plněné krémem vánoční cukroví s krémem vánoční cukroví z vlašských ořechů ořechový krém na cukrovi ořechové cukroví s krémem kdy plnit ořechy ořechový krém do ořechů vánoční ořechy s krémem kdy plnit cukrovi kremem kdy zacit plnit vanocni cukrovi kremem ořechy s vanilkovým krémem vánoční ořechy krém na vánoční ořechy krémy na vánoční ořechy

Zapomněl/a jsem heslo