Prostřeno bude tento týden plné mezinárodních chutí. Víte, jak připravit profiterolky?
25. 4. 2022 Vaření
Prostřeno zavítá do Libereckého kraje a vařit budou čtyři ženy a jeden muž. Těšte se na mezinárodní kuchyni, ale taky bude česká moderní klasika. Úkolem týdne budou tentokrát luštěniny, jak je hosté zakomponují do menu, tak aby nikdo nic nepoznal?
Italské profiterolky
Jitka chtěla v Prostřeno soutěžit už dříve, ale maminka jí nedovolila vařit doma. Teď, když má vlastní domácnost, se přihlásila znovu a jde do toho s velkým očekáváním. Sází na mezinárodní kuchyni. Jako předkrm naservíruje italský tatarák, pak thajskou polévku. Jako hlavní chod bude podávat krůtí prso v papilotě. A její dezert ostatní zaskočí, nikdo neví, co to je - profiterolky.
Profiterolky jsou italský dezert. Jsou podobné našim větrníkům, ale krémem jsou plněné uvnitř a mohou být polité čokoládou. Je to velmi „žravé“ a když ochutnáte, nikdy nezůstanete u jednoho větrníčku. Základem samozřejmě je zvládnout odpalované těsto.
Mohlo by vás zajímat
Hutná česká kuchyně
V úterý uvaří terénní sociální pracovnice Petra. Hosty pozve do domu, který si s manželem sami postavili a Petra se dočkala i vlastní šatny v ložnici. Jejím královstvím je však kuchyně. Maminka dvou synů sází na českou kuchyni. Připraví slané palačinky, zelňačku, hovězí na víně se špekovými knedlíky a obrácený jablečný koláč.
Dlouhé složité menu
Ve středu ukáže, co u plotny dovede, maminka na mateřské dovolené Radka. Má dvojčata, ráda jezdí na kole a tráví čas s rodinou a přáteli. Baví ji vaření a péče o domácnost. Hostům připraví moderní kuchyni. Její menu se na papír skoro ani nevejde. Radka sází na mix listových salátů s cherry rajčátky, pečenými dýňovými semínky, dresinkem a domácí sušenou panenkou, jako polévka bude vývar z hovězího žebra se zeleninou, masem a domácími nudlemi, coby hlavní chod US beef blade s pečenými bramborami grenaille s cibulkou a guacamole a nakonec jahody na pepři s mascarpone krémem a čerstvou mátou.
Mohlo by vás zajímat
Luxusní kachní menu
Čtvrteční soutěžní menu připraví prodavačka Sára. Ta miluje vaření, cestování s rodinou a poznávání různých koutů naší republiky. Ráda chodí plavat a baví ji houbaření. Sářino menu zní na papíře luxusně a složitě. Připraví kachní rillettes s domácím opečeným chlebem a jablečným chutney, zeleninovou polévka zjemněnou smetanou s pancettovým chipsem, filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem a čokoládové brownies se šlehaným mascarpone, bílou čokoládou, malinami a ostružinami.
Výlet do Vietnamu
Jako poslední se k plotně postaví jediný muž týdne - Lukáš. Je spolumajitelem kavárny a baví ho práce se dřevem. Lukáš sází na oblíbenou vietnamskou kuchyni a rozhodne se pro nesmažené vietnamské závitky, Pho Bo, Bún bò Nam Bô a tapiokový pudink.
Mohlo by vás zajímat
Kdo bude taktizovat a kdo bude vtipálkem? Koho v pátek překvapí poklad pod pokličkou? Dívejte se každý den v podvečer na Prostřeno na TV Prima.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vybrat hovězí zadní maso. Co se hodí na tatarský biftek a co na minutky
Hovězí maso zadní má více kvalitní svaloviny, jen malé množství šlach, tuku a vaziva. Je charakteristické libovostí. Kvalitní hovězí maso z mladých… Číst více
Kombucha, čajová tibetská houba: Jak se o ni starat a jak ji konzumovat
Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj z oslazeného černého nebo zeleného čaje. K fermentaci je využívána symbiotická kolonie kvasinek a… Číst více
16 receptů na snadná minutková jídla: Do půl hodiny budete mít uvařeno
Mezi nejznámější minutky z restaurací se řadí zejména různé druhy masa připravované na pánvi, nejčastěji ve formě medailonků, plátků nebo nudliček.… Číst více
Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen… Číst více
Jak se dělí telecí maso? Využití jednotlivých částí
Dělení telecího masa Telecí je maso skotu do stáří asi 8 týdnů. Maso je jemné chuti i struktury, bez tuku, lehce stravitelné, proto se doporučuje… Číst více
Vepřová játra v minutkové úpravě jsou křehké a chutné jídlo
Vepřová játra jsou kvalitní a poměrně levná surovina s mnoha možnostmi využití. Kromě paštik a knedlíčků do polévek z nich můžeme připravit i… Číst více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Taky patří čína z kuřecího masa s rýží k vašim… Číst více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Připravte si čínské placičky, směs masa… Číst více
Roštěná à la Stroganoff: Šťavnaté a křehké maso chuťově ladí s kyselou omáčkou. Šmrnc dodá závěrečné flambování
Roštěná à la Stroganoff je pokrm pocházející z… Číst více
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Plesová sezona odstartovala a nastal tak čas… Číst více