Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poklud také pravidelně sledujete pořad o vaření Prostřeno, pak se vám bude hodit náš dnešní přehled. Co vás tento týden čeká a nemine? V kulinárních disciplínách se utkají Ondra, Pavel, Petr, Jolana a Maruška. Kdo bude servírovat vývar s drožďovými knedlíčky, kdo vietnamskou polévku pho a kdo naservíruje "nebe v hubě"?

Prostřeno na jihu

V tomto týdnu se ke sporákům či indukcím postaví stateční soutěžící z Jihočeského kraje. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku připravovaných soutěžních menu a zkuste si spolu s námi tipnout, která jídla se podaří a která budou propadákem. A kdo nakonec pod skutečnou pokličkou najde parádní osměnu? 

V pondělí se vaří vývar 

V pondělí se k plotně postaví Ondřej. Kluk, který se kdysi mihl před obrazovkou a je na to dostatečně pyšný. Kdo ho pozná a na historku si vzpomene, kdo naopak neví, která bije? A jak to Ondřejovi půjde v kuchyni, když bude dělat mimo jiné zeleninové špízy, polévku s drožďovými knedlíčky a plněný řízek s bramborovo-mrkvovou kaší?

V úterý se podává cheesecake 

V úterý bude vařit Pavel. Čím plánuje hosty oslnit? Celé Pavlovo menu se nese v italském duchu. Na menu bude bruschetta s rajčatyny,  hrachová polévka, těstoviny s bazalkovým pestem a nepečený cheesecake. No jo, ale uvaří Pavel  těstoviny správně? A budou "antente" nebo al dente? Někteří soutěžící se v tom možná budou ztrácet... 

Středa - polévku pho je třeba

Ve středu bude vařit Petr. Petr podává polévku Pho. Komu bude chutnat a kdo bude kritizovat? A má Pho pálit, nebo ne? Pokud by vás zajímalo rady vietnamské lektorky vaření, přečtěte si už teď v předstihu, jak na pravou nefalšovanou polévku pho. Petr ale překvapí i kouřovým steakem a bábovkou se zvláštním názvem. Proč se moučník jmenuje "bábovka à la Magdička"?

Čtvrteční nebe v hubě 

Ve čtvrtek bude vařit Jolana. Tacos, burger, halloumi...samé speciality! Její dezert nazvou všichni „nebem v hubě“. Ale je to skutečně nebe v hubě nebo je jen dezert nadpozemsky dobrý? To zjistíte, když si na čtvrteční díl počkáte. Prozradit můžeme, že tahle soutěžící vsadila na menu bez masa, ale rozhodně ne bez nápadu!

Páteční zelný závin

V pátek se k plotně postaví Maruška. A je vidět, že záviny jsou teď asi v módě. Minulý týden se jedním slaným závinem pokoušela oslnit soutěžící Blanka, v pátek na podobnou notu zahraje Maruška. ta uvaří také polévku zelnici a na závěr upeče kynutý koláč s ovocem. 

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie