Vítězka Peče celá země Martina pokřtila svoji kuchařku: Tekly slzy štěstí, bouchalo šampaňské a ochutnávaly se trubičky s nivou

Pořad Peče celá země sice dávno skončil, ale jeho letošní vítězka, Martina Kynstlerová, teprve začíná! Minulý týden pokřtila svoji první kuchařskou knihu Sladce, slaně, boubelatě. Jak proběhl křest, co nám Martina prozradila a jak chutnají dobroty z knížky, to vše se dozvíte v následujícím článku.
Parta z Peče celá země
Bylo prosluněné čtvrteční dopoledne, když se v bistru Loreta na pražském Loretánském náměstí začali scházet hosté. Vchod na dvůr lemovaly balonky v růžových a fialových barvách a na stolech voněly slané i sladké pečené dobroty. Martina Kynstlerová, vítězka Peče celá země, totiž na křest své vlastní knížky upekla to, o čem si hosté pak mohli v kuchařce přečíst. Křupavé cibulové tyčky, trubičky plněné nivou, laskonky s dvojitou náplní, medové řezy, koláč se sušenými meruňkami a pistáciemi a navrch ještě čokoládový dort s mangem.
Článek z magazínu
Knížka k ochutnání
Nebývá zvykem, že máte možnost na křtu kuchařky ochutnat dobroty z knížky, a už vůbec nebývá zvykem, aby je sama autorka doma připravila a pak vezla na křest stovky kilometrů vlakem. Ale taková Martina prostě je a hosté, v čele s kmotry Josefem Maršálkem a Míšou Landovou, to ocenili. Byla to totiž docela unikátní "ochutnávka" knížky, kde žádný recept není fádní.
Jak křest samotný v doprovodu kmotrů probíhal, na to se podívejte ve videu:
I když je Martina stále veselá, při křtu se neubránila slzám. Výjimečným okamžikům byl totiž přítomen i její malý syn Jaroušek, manžel nebo maminka Martiny, jak můžete vidět ve fotogalerii. Právě rodina pomáhala Martině s přepravou všech dobrot, na křest upečených.
Jelikož jsme měli možnost na místě ochutnávat taky, tak můžeme říct, že laskonky jsou obecně dobré samy o sobě, ale tyhle, vytuněné dvojitou karamelovou náplní chutnají božsky! Totéž platí pro medové řezy, které Martina vylepšila hruškou a karamelem, a díky tomu byly ještě vláčnější, než jste zvyklí. Hruška jim navíc dodávala příjemnou svěžest. Skvělé byly i slaninové trubičky z domácího listového těsta s pěnou z nivy. Martina zkrátka všem hostům dokázala, že umí a vyhrála právem.
V kuchařce najdete ale mnohem více, než výše zmiňované pochoutky. Máte-li například rádi čokoládové brownies, zkuste jejich verzi z bílé čokolády nazvanou trefně blondies. Fantasticky vypadají už i na fotce třeba citronový koláč s ostužinami, čokoládový dort s banánem nebo langoše s vepřovou panenkou.
A jak se Martina těsně po křtu své první kuchařky cítila? Zeptali jsme se jí přímo na místě:
Jeden recept z knížky, a sice Bublaninu paní D., jsme už zvěřejnili dříve, brzy se můžete těšit na další, tentokrát slanou, ochutnávku.
Témata: Peče celá země, Martina Kynstlerová
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Přečtěte si Zobrazit více
Borčš i tyhle sladké vareniky. Jak připravit hity ukrajinské kuchyně? Podle receptů z Babiččiny kuchyně to zvládnete levou zadní
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Přidáno před 12 hodinami

Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku
Přidáno před 17 hodinami

Cuketová polévka s rajčaty a cibulí
Přidáno před 17 hodinami

Francouzské palačinky s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami

Pomazánka z droždí
Přidáno před 19 hodinami

Bezlepkové muffiny s aronií
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.