Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukázat 9 fotografií

Pořad Peče celá země sice dávno skončil, ale jeho letošní vítězka, Martina Kynstlerová, teprve začíná! Minulý týden pokřtila svoji první kuchařskou knihu Sladce, slaně, boubelatě. Jak proběhl křest, co nám Martina prozradila a jak chutnají dobroty z knížky, to vše se dozvíte v následujícím článku.

Parta z Peče celá země 

Bylo prosluněné čtvrteční dopoledne, když se v bistru Loreta na pražském Loretánském náměstí začali scházet hosté. Vchod na dvůr lemovaly balonky v růžových a fialových barvách a na stolech voněly slané i sladké pečené dobroty. Martina Kynstlerová, vítězka Peče celá země, totiž na křest své vlastní knížky upekla to, o čem si hosté pak mohli v kuchařce přečíst. Křupavé cibulové tyčky, trubičky plněné nivou, laskonky s dvojitou náplní, medové řezy, koláč se sušenými meruňkami a pistáciemi a navrch ještě čokoládový dort s mangem. 

Knížka k ochutnání 

Nebývá zvykem, že máte možnost na křtu kuchařky ochutnat dobroty z knížky, a už vůbec nebývá zvykem, aby je sama autorka doma připravila a pak vezla na křest stovky kilometrů vlakem. Ale taková Martina prostě je a hosté, v čele s kmotry Josefem Maršálkem a Míšou Landovou, to ocenili. Byla to totiž docela unikátní "ochutnávka" knížky, kde žádný recept není fádní. 

Jak křest samotný v doprovodu kmotrů probíhal, na to se podívejte ve videu: 

I když je Martina stále veselá, při křtu se neubránila slzám. Výjimečným okamžikům byl totiž přítomen i její malý syn Jaroušek, manžel nebo maminka Martiny, jak můžete vidět ve fotogalerii. Právě rodina pomáhala Martině s přepravou všech dobrot, na křest upečených. 

Jelikož jsme měli možnost na místě ochutnávat taky, tak můžeme říct, že laskonky jsou obecně dobré samy o sobě, ale tyhle, vytuněné dvojitou karamelovou náplní chutnají božsky! Totéž platí pro medové řezy, které Martina vylepšila hruškou a karamelem, a díky tomu byly ještě vláčnější, než jste zvyklí. Hruška jim navíc dodávala příjemnou svěžest. Skvělé byly i slaninové trubičky z domácího listového těsta s pěnou z nivy. Martina zkrátka všem hostům dokázala, že umí a vyhrála právem. 

V kuchařce najdete ale mnohem více, než výše zmiňované pochoutky. Máte-li například rádi čokoládové brownies, zkuste jejich verzi z bílé čokolády nazvanou trefně blondies. Fantasticky vypadají už i na fotce třeba citronový koláč s ostužinami, čokoládový dort s banánem nebo langoše s vepřovou panenkou. 

A jak se Martina těsně po křtu své první kuchařky cítila? Zeptali jsme se jí přímo na místě: 

Jeden recept z knížky, a sice Bublaninu paní D., jsme už zvěřejnili dříve, brzy se můžete těšit na další, tentokrát slanou, ochutnávku. 

Témata: Peče celá země, Martina Kynstlerová

Recepty k tomuto článku

Komentáře

Ke článku nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář


Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům