Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud si dnes někteří zákazníci pražské kavárny Kafe Karlín chtěli pořádně oslavit výjimečný den, inauguraci nového prezidenta, mohli ochutnat speciální mini dortíky, ozdobené českými vlaječkami. Dortíky se symbolickým názvem: Pavlovy Pavlovy.

Sladké Pavlovy

Pražská kavárna Kafe Karlín není žádným kavárenským nováčkem. Letos 24. února oslavila již 9 let své existence. Kávu, kterou tady připravují špičkoví baristé, mají z vlastní pražírny Kávový Klub a pokud by vám hodně zachutnala, můžete si ji odnést i domů. A reálně to asi hrozí, protože, jak v kavárně sami tvrdí, jejich kafe je tak dobré, že kvůli němu lidé vyskakují z tramvaje.

Ke kávě, když zrovna nespěcháte, se často hodí i něco sladkého. Proto má podnik v nabídce denně i výběr dezertů a koláčů. Pavlovy, mini dortíky, pojmenované podle ruské primabaleríny Anny Matvejevny Pavlovy, zde ovšem mívají jen výjimečně. Jen párkrát za rok. A výjimečně je servírovali i dnes. S výjimečným designem i názvem. 

Pavlovy Pavlovy 

Napadlo nás to udělat speciální dortíky při příležitosti inaugurace, chtěli jsme tak dát najevo i náš názor, všichni jsme volili prezidenta Pavla a máme radost z toho, jak to dopadlo,“ řekla pro Toprecepty.cz Valerie Tkadlčíková, která pro kavárnu dělá marketing.

Jedna mini Pavlova Pavlova stála 95 Kč, přesto se po zákuscích doslova zaprášilo, ve dvě odpoledne už nebyla ani jedna Pavlova. A to kavárna o akci ani neinformovala dopředu, ale až dnes, prostřednictvím své facebookové stránky.  

Reakce lidí byly nadšené,“ dodala Tkadlčíková s tím, že něco takového udělali v kavárně poprvé. Ale vzhledem k ohlasům, možná ne naposledy. A možná, že si do tohoto podniku zajde dát kafe a Pavlovu i nově zvolený český prezident Petr Pavel. 

Pokud jste ochutnat nestihli, podívejte se alespoň v naší galerii, jak to dnes v kavárně vypadalo.

Fotogalerie - Pražská kavárna Kafe Karlín nabízela dnes speciální prezidentské dortíky, Pavlovy Pavlovy. Vyprodáno měli do 14 hodin!

Ukázat 9 fotografií

 

Témata

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více