Lahodný hrášek

Marta Kuchařka:

Přílohy 6 názorů

516

Suroviny

300 g čerstvého nebo zmrazeného hrášku
menší cibule, máslo
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička cukru
1 lžička škrobu
sůl
kelímek smetany na šlehání
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opražíme cibulku, mírně podlijeme vodou, přidáme hrášek, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Smetanu smícháme s hořčicí, cukrem a škrobem a nalijeme na hrášek.

  2. Ještě chvíli povaříme (aby nebyl škrob cítit). Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka

U nás hrášek podávám k pečenému filé a pečeným hranolkám. Tip pro věčně hubnoucí jako jsem já: je to velmi dobré i s 12%tní smetanou na vaření. V původním receptu byla místo petrželky psaná lžička sušené nebo čerstvé máty, ale dříve jsem jí na zahrádce neměla, tak jsem použila petrželku a už jsem u ní zůstala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahodný hrášek

  • Majkl Majkl

    :-)super dik:-K

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Vynikající příloha! Sice se smetanou, ale přece jen do sebe člověk dostane i nějakou tu zeleninu navíc ;-) Všem doporučuji! :yes:

    Odpovědět

  • ferda30 ferda30

    Mňamka, moc nám chutnalo:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Marto. Líbí se mi to protože mám hrášek i nakládanou kukuřici v knzervě nejraději ze všech luštěnin,. Mám radost, že tě napadla petrželka. Já vím, že mnoho lidí má rádo mátu (limonády, mochýto apod), ale já pouze čaj, občas. Zkrátka mi nejede. Kdyby byla zprvu v receptu " Máta ", tak ho jen přejdu. Takhle ale +bodík. Nehledě na těžkou noc a plynatost HI HI HI.

    Odpovědět

  • lenka-m lenka-m

    To se tedy člověk dozví, jaké jsou možné kombinace jídel. Je to krajové. Ale ty jsi asi z jižních Čech, pokud se nemýlím. Já také, ale o téhle kombinaci - k hranolkům jsem neslyšela. K rybě by to mohlo být dobré.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dost často dělám nudličky z vepřového masa s hráškem, tady sice bez masa, ale bude to dobré :-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo