Vepřové na hrášku

Vepřové maso Doba přípravy: 1hodina 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 1hodina 3 názory

Suroviny 4 porce

cca 80 dkg vepřová plec nebo krkovice kýta
cibule
hrášek
rajský protlak
pepř
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, vložíme na osmahnutou, ale ne hnědou cibuli, necháme zatáhnout. Poté přidáme větší konzervu rajského protlaku, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.

  2. Dusíme doměkka, před koncem přidáme buď sterilovaný hrášek a necháme prohřát a zahustíme moukou s vodou a ochutíme vegetou a pepřem dle chuti, nebo zmrzlým polotvarem a pak musíme déle vařit až do změknutí hrášku. Dále je postup stejný. Podáváme výhradně s rýží, tzv. sypací.

Poznámka od kuchařky

Pokrm je arabský, maso skopové je nahrazeno vepřovým a je to určitě chutnější. Oni to podávají s něco jako KUSKUSEM. Dobrou chuť

Komentáře k receptu Vepřové na hrášku

Tématické fráze: vepřové na hrášku vepřové maso na hrášku vepřove s hráškem vepřové kostky na hrášku vepřové maso s hráškem vepřová na hrášku veprove v hrasku veprovy na hrasku maso na hrasku krkovice na hrášku vepřová kýta na hrášku pokrmy z hrášku vepřová krkovice na hrášku recept veprove na hrasku vepřová plec na hrášku recept hrašek na hrášku vepřové hrášek pokrm z hrašku vepřové maso v hrášku