Vepřové na hrášku

zkrupicka Kuchař: zkrupicka

Doba přípravy: 1hodina 4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

cca 80 dkg vepřová plec nebo krkovice kýta
cibule
hrášek
rajský protlak
pepř
vegeta
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, vložíme na osmahnutou, ale ne hnědou cibuli, necháme zatáhnout. Poté přidáme větší konzervu rajského protlaku, promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem.

  2. Dusíme doměkka, před koncem přidáme buď sterilovaný hrášek a necháme prohřát a zahustíme moukou s vodou a ochutíme vegetou a pepřem dle chuti, nebo zmrzlým polotvarem a pak musíme déle vařit až do změknutí hrášku. Dále je postup stejný. Podáváme výhradně s rýží, tzv. sypací.

Poznámka

Pokrm je arabský, maso skopové je nahrazeno vepřovým a je to určitě chutnější. Oni to podávají s něco jako KUSKUSEM. Dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 222 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na hrášku

Tématické fráze: vepřové na hrášku vepřové maso na hrášku vepřové kostky na hrášku veprove v hrasku vepřová kýta na hrášku veprovy na hrasku maso na hrasku krkovice na hrášku pokrmy z hrášku recept veprove na hrasku vepřová na hrášku vepřová krkovice na hrášku vepřová plec na hrášku recept hrašek na hrášku vepřove s hráškem vepřové maso v hrášku kýta na hrášku vepřové kostky ve sterilovaném hrášku vepřové hrášek

Zapomněl/a jsem heslo